VIDEO: Kraťas, lob, kraťas. Australan si pohrál se soupeřem jako kočka s myší

- Jan Vojkůvka

Američan Tommy Paul (na snímku) si na turnaji v nizozemském Hertogenbochi musel během osmifinále v jednu chvíli přijít jako myška, se kterou si hraje kočka. V souboji s Alexeiem Popyrinem se odehrála vysoce kvalitní výměna, ve které sice prokázal skvělou rychlost i úderovou přesnost, ale ani to na australského hráče nestačilo.

Duel Tommyho Paula a Alexeie Popyrina v nizozemském Hertogenboschi se protáhl na více než dvě hodiny a přinesl, jak už to na trávě bývá, spoustu kraťoučkých výměn na dva, či tři údery. Přesto v utkání byla k vidění řada kvalitních výměn, přičemž jedna aspiruje i na zařazení do highlightů celého turnaje.

K situaci došlo v jedenáctém gemu první sady. Na servisu byl Američan Paul, který se ale dostal do velkých obtíží. Soupeř si jej napřed vytáhl k síti kraťasem, načež jej zahnal zpět k základní čáře kvalitně trefeným lobem. Paul ovšem prokázal ohromně rychlé nohy a míček doběhl, přičemž jej odehrál zády k síti zpět na polovinu v soupeře.

V tu chvíli ale past sklapla a Popyrin citlivě zahraným zkráceným bekhendovým volejem výměnu ukončil. Vypracoval si tím dva brejkboly a nakonec Paulovi servis prolomil. Vzápětí také úvodní sadu zakončil.

Kvalitní duel, který diváky v Nizozemsku hodně bavil, nakonec vyhrál Tommy Paul po obratu 5:7, 6:4, 6:3. Ve čtvrtfinále však jeho pouť skončila na raketě Sebastiana Kordy.