Travnatou část sezony otevřou příští týden Menšík, Plíšková a L. Fruhvirtová

- Jan Vojkůvka

Krátká a intenzivní travnatá část sezony odstartovala už o tomto víkendu kvalifikačními boji na celkem čtyřech turnajích ATP a WTA. Naplno se rozjede v pondělí a v hlavních soutěžích se představí tři čeští tenisté. V nizozemském Hertogenboschi se jedná o Jakuba Menšíka, v anglickém Nottinghamu bude hrát Karolína Plíšková a Linda Fruhvirtová.

Původně měla v Nottinghamu hrát také Barbora Krejčíková, která se ale nakonec z turnaje odhlásila a vstup do travnaté části sezony odložila. Prozatím jedinou českou tenistkou v hlavních soutěžích pro příští týden tak je Karolína Plíšková.

Ta bude na anglické trávě plnit roli šesté nasazené a pokusí se napravit nepříliš úspěšnou antukovou část sezony, kterou však ovlivnilo její zranění, kvůli němuž nastoupila jen ke třem turnajům.

V úvodním kole čeká na Plíškovou souboj s Američankou Alycií Parksovou, které patří umístění ve druhé stovce světa.

V Nottinghamu doplní Karolínu Plíškovou ještě Linda Fruhvirtová, která v neděli úspěšně prošla kvalifikací, když ve třech setech porazila domácí Murrayovou. V nizozemském Hertogenboschi naopak postup do hlavní soutěže nevybojovala Tereza Martincová.

Z mužských tenistů otevře travnatou část sezony osmnáctiletý Jakub Menšík. Tomu sezonu v posledních měsících narušují zdravotní problémy, kvůli nimž vynechal řadu turnajů, a to včetně pařížského Roland Garros.

Vypadá to však, že obtíže dokázal vyřešit a nechybí v hlavní soutěži nizozemského turnaje ATP v Hertogenboschi. V prvním kole přitom má hodně hratelného soupeře, utká se totiž se španělským antukářem Robertem Carballesem Baenou, jemuž se na trávě během kariéry příliš nedaří.