Czech Open: V Prostějově do finále postoupili outsideři

- Redakce

Prostějovský challenger UniCredit Czech Open v závěrečných dvou dnech pokračuje bez české účasti. V pátek byly na programu semifinálové zápasy v singlu i deblu. Ve hře o titul už není nejvýše nasazený Laslo Djere ze Srbska, jenž prohrál semifinále s Ťün-sinem Cengem z Tchajwanu. Senzačním prvním finalistou se už předtím stal Jerome Kym. Švýcarský kvalifikant z páté stovky žebříčku vyzrál ve třech setech i na Pedra Cachína z Argentiny, vítěze loňského podniku ATP v Gstaadu.

Prostějovský challenger má za sebou semifinálové zápasy ve dvouhře, které skončily velmi překvapivými výsledky. Hodně nečekaným finalistou se stal švýcarský kvalifikant Jerome Kym, jemuž náleží až 444. místo na žebříčku ATP.

Jednadvacetiletý tenista si v úvodním pátečním semifinále poradil s třetím nasazeným Pedrem Cachinem z Argentiny, jehož porazil za necelé dvě hodiny 6:3, 1:6, 6:4. To však nebyl jediný překvapivý výsledek.

Hned poté, ve druhém semifinále, totiž selhala turnajová jednička Laslo Djere. Nad síly favorizovaného Srba byl Tchajwanec Ťun-sin Ceng, jenž zvítězil za 107 minut po setech 6:3, 6:4. Ceng vyhrál už devátý zápas v řadě a bude se moci pokusit navázat na své vítězství z challengeru v italské Vicenze z minulého týdne.

UniCredit Czech Open, Prostějov (muži, CZE, 120 950 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
Pedro Cachín (ARG, 108.) – Jerome Kym (SUI, 444.) 3:6, 6:1, 4:6
Laslo Djere (SRB, 52.) – Ťün-sin Ceng (TPE, 253.) 3:6, 4:6

Semifinále čtyřhry
Middelkoop (NED), Oswald (AUT) – Romboli (BRA), Soto (CHI) 6:1, 6:7(5), 10:7
Nam (KOR), Niklas-Salminen (FIN) – Ljutarevič, Martos Gornes (ESP) 5:7, 6:7(7)