VIDEO: Výměna turnaje! Macháč dvakrát přehodil raketu do levačky a prohodil Medveděva

- Jan Vojkůvka

Tomáš Macháč se sice loučí s dvouhrou na Roland Garros ve třetím kole, když prohrál s Daniilem Medveděvem 6:7(4), 5:7, 6:1 a 4:6, ale na dvorcích zanechal významnou stopu. A to i v zápase s favorizovanou světovou pětkou, proti které se prezentoval výborným výkonem. A dost možná i úderem celého pařížského grandslamu.

V průběhu utkání měl Macháč řadu šancí na to, aby prorazil Medveděvovi podání. Vypracoval si totiž hned 15 brejkbolů. Jeden takový brejkbol aspiruje jednoznačně na výměnu turnaje.

K situaci došlo hned v prvním setu. V pátém gemu si český tenista vypracoval dva brejkboly a hned první proměnil. To, jakým způsobem toho docílil, však zvedalo publikum ze sedaček.

Medveděv si vytvořil tlak a vyrazil směrem k síti. Zahrál volej do Macháčova protipohybu a český hráč, který je pravákem, si přehodil raketu do levačky a zahrál forhendem zpět k soupeři. Ten opět trefil volej do Macháčova protipohybu a situace se opakovala! Opět Macháč přehodil raketu, opět zahrál forhend, avšak tentokrát s tím rozdílem, že Medveděva prohodil!

Senzační výměnu ocenilo publikum na zaplněném dvorci Suzanne Lenglenové bouřlivými ovacemi. A není divu, už jen přehodit raketu do opačné ruky je náročné, udělat to ale dvakrát, k tomu na forhend a navíc soupeře prohodit, to je něco těžko uvěřitelného.

Ale Macháč ukázal, že to možné je. Byť zápas nakonec prohrál a s dvouhrou se ve třetím kole loučí, toto video se bude ještě dlouho ve světě šířit.