Roland Garros bez světové pětky. Na grandslamu bude chybět po pěti letech

- Filip Lefenda

Po tisícovkách v Madridu a Římě vynechá americká tenistka Jessica Pegulaová rovněž vrchol antukové části sezony – pařížský Roland Garros. Třicetiletá Američanka potvrdila neúčast v průběhu čtvrtka na svém instagramovém účtu.

Pegulaová odehrála poslední turnaj zkraje dubna na domácí zelené antuce v Charlestonu, kde došla do semifinále. O týden později dopomohla reprezentaci Spojených států dvěma body k triumfu nad Belgií a postupu na finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové.

Už v únoru vynechala pátá hráčka žebříčku WTA podniky na Blízkém východě. Na vině byly problémy s krkem. Povahu aktuálního zranění, kvůli kterému oželela obě prestižní antukové tisícovky v Madridu a Římě, blíže nespecifikovala.

„Bohužel se letos musím z Roland Garros odhlásit,“ oznámila předloňská turnajová čtvrtfinalistka. „Aktuálně jsem se plně vrátila do tréninku. Nemám již žádná omezení ani potíže. Kdybych měla ještě pět až sedm dnů, byla bych stoprocentní,“ uvedla.

Na svůj návrat do soutěžního kolotoče si tak vítězka čtyř singlových titulů z elitního okruhu ještě chvíli počká. „Určitě zasáhnu už do travnaté části sezony. Musím zbytek roku vybrousit,“ ujistila své příznivce bývalá světová trojka, jež si během pauzy stihla pořídit nové štěně. Na grandslamu bude chybět poprvé od Roland Garros 2019 a devatenácti účastech v řadě.

Druhý grandslam sezony startuje ve francouzské metropoli už tuto neděli. Ve dvouhře do něj zasáhne celkem osm českých zástupců. Titul budou v Paříži obhajovat světové jedničky Srb Novak Djokovič a Polka Iga Šwiateková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jessie Pegula (@jpegula)