Další dluhy a krádež k tomu! Rodina Giorgiové neplatila nájem a vykradla pronajatou vilu

- Jan Vojkůvka

Kolem Italky Camily Giorgiové, která ukončila před dvěma týdny kariéru, se kupí problémy jak na běžícím pásu. Nejnovější informace z Itálie hovoří o tom, že ji majitel vily, ve které bydlela se svými rodiči a sourozenci, obvinil z neplacení nájmu a vykradení domu. Škoda byla vyčíslena na zhruba 50 až 100 tisíc eur (1,2 až 2,5 milionu korun).

Informace, které se kolem dnes již bývalé italské tenistky Camily Giorgiové derou na světlo světa, naznačují, že má opravdu velké problémy, kterým se úprkem z Itálie a z veřejného života snaží vyhnout.

Když se před dvěma týdny objevila informace, že Giorgiová požádala o ukončení mimosoutěžního testování na doping a beze slova tím ukončila kariéru profesionální tenistky, bylo to velké překvapení. Ještě větší překvapení však bylo, když italská média rozkryla důvod tohoto konce kariéry.

Podle jejich informací se Giorgiová se svou rodinou snaží skrýt před italskou policií a úřady nejen kvůli plánovanému soudu kvůli zfalšovanému očkovacímu průkazu proti covidu, ale také kvůli nezaplaceným daním a nepřiznaným příjmům, přičemž dluh je v celkové výši přes 460 tisíc eur (přes 11 milionů korun). Podle deníku Gazzetta dello Sport Giorgiová s rodinou uprchla do Spojených států a pravděpodobně zamířila do Argentiny, odkud pochází její otec Sergio.

Mezitím právníci Italky vydali prohlášení, že se Giorgiová neskrývá před vyšetřováním, což ale nekoresponduje s jejím chováním. Zcela se odstřihla od svých kamarádek a kolegyň z tenisového okruhu WTA, nekomunikovala ani se zástupci WTA kvůli konci kariéry a neodpovídá na dotazy italských novinářů.

A to přitom není všechno. Podle deníků Corriere a La Repubblica se s vážným obviněním vytasil majitel domu v Calenzanu ve Florencii, kde Giorgiová bydlela se svou rodinou a odkud se před třemi měsíci odstěhovala. Majitel vily obvinil Italku nejen z toho, že nezaplatila nájem za posledních šest měsíců, ale také z toho, že z domu odvezla nábytek a koberce. Celková škoda je v rozmezí 50 až 100 tisíc eur.

„Ty předměty jsou součástí života mé matky i mého! Chci je zpátky, alespoň ty věci,“ žádá majitel vily v Colenzanu

„Když jsem přijel, nikdo tam už nebyl a dům byl poloprázdný. Na zahradě však byly další kusy nábytku a koberce navršené jeden na druhém. Pravděpodobně už naplnili nákladní auta a nevěděli, kam je dál dát,“ svěřil se majitel vily deníku Corriere della Sera. Když se pokusil kontaktovat otce Giorgiové a žádal vrácení nábytku, Sergio údajně odpověděl arogantním způsobem. Kromě perských koberců a vybavení měl být odcizen i starožitný stůl vážící okolo 500 kilogramů.

„Napsal jsem mu, že nám musí alespoň vrátit naše věci, ale odpověděl mi pohrdavě, že jsou to předměty malé hodnoty. Odsouzeníhodné chování pro ty, kteří jako já utrpěli ekonomickou, ale i citovou újmu,“ pokračoval vlastník domu v Colenzanu.

„Nejspíš zmizeli do zahraničí a už je nikdy neuvidíme. Je to jako nepovedený vtip. Mysleli jsme, že jsme v pohodě, když pronajmeme dům známé osobě, sportovkyni s mezinárodním statusem. Ale nemohlo to dopadnout hůř,“ rozzlobil se. „Nemohu vědět, kolik je na tom pravdy a kolik Camila dluží státu, ale vím, co dluží nám. Ty předměty jsou součástí života mé matky i mého! Chci je zpátky, alespoň ty věci,“ řekl s tím, že s úhradou dluhu na nájemném příliš nepočítá, ale byl by schopen jej odpustit, pokud by se mu vrátily ukradené věci.