Vondroušová bude ve Štrasburku nejvýše nasazenou. Los se týkal dalších tří Češek

- Jan Vojkůvka

Sobotní los hlavní soutěže ve francouzském Štrasburku, kde se bude hrát turnaj kategorie WTA 500, se týkal dohromady čtyř českých tenistek. Roli nejvýše nasazené tenistky bude hájit Markéta Vondroušová, startovat budou rovněž Kateřina Siniaková, Karolína Plíšková a Barbora Krejčíková. Linda Nosková se nakonec rozhodla generálku vynechat.

Světová šestka Markéta Vondroušová obdržela na francouzský antukový turnaj, jehož dotace činí 802 tisíc eur, divokou kartu od pořadatelů. Jelikož je na žebříčku nejlépe postavenou hráčkou v hlavní soutěži, byla jí přidělena role první nasazené. Díky tomu bude mít v úvodním kole volný los a do akce se dostane až v osmifinále.

V něm Vondroušová narazí buď na Američanku Sloane Stephensovou, nebo na jednu z kvalifikantek, kterou může být například i Marie Bouzková. Ta v sobotu zvládla první kolo kvalifikace a v neděli si zahraje o postup do hlavní soutěže.

Zatímco mezi přihlášenými tenistkami figurovala i Linda Nosková, ta nakonec v losu hlavní soutěže schází z prozatím neznámých důvodů. I tak ale bude o úspěch ve Štrasburku bojovat řada dalších českých tenistek.

Divoká karta Karolína Plíšková vyfasovala pro úvodní kolo domácí Claru Burelovou a Kateřinu Siniakovou čeká jedna z úspěšných kvalifikantek. Náročný los má Barbora Krejčíková, která se bude muset popasovat s pátou nasazenou Ljudmilou Samsonovovou, což je světová sedmnáctka. Kompletní los lze nalézt zde.

Generálka na Roland Garros čeká příští týden také na Tomáše Macháče. Třiadvacetiletý český tenista si zahraje na turnaji ve švýcarské Ženevě, kde jej v úvodním kole čeká osmý nasazený Jack Draper z Velké Británie. Los turnaje lze nalézt zde.