Kerberová se stala ambasadorkou německo-francouzského mistrovství světa v ledním hokeji

- Jan Vojkůvka

Mistrovství světa v ledním hokeji se kvapem blíží, do začátku zbývají tři měsíce a turnaj, který se bude konat v Německu a Francii zná další významnou tvář. Ambasadorkou hokejového šampionátu, které se uskuteční od 5. do 21. května v Kolíně nad Rýnem a v Paříži, se stala Angelique Kerberová.

Světový šampionát v hokeji se může těšit na podporu bývalé světové jedničky. Aktuální dvojka ženského tenisu, Němka Kerberová, se dočkala nové role jmenováním od prezidenta německé hokejové federace Franze Reindla, který je zároveň šéfem organizačního výboru. Informaci přinesl oficiální web IIHF.

Na oficiálním focení Kerberová neváhala ani vteřinku a vyměnila tenisovou raketu za hokejovou hůl. Na svou novou roli se, dle svých slov, velmi těší. „Na tenisovém kurtu jsem po většinu času osamělou bojovnicí,“ svěřila se pro IIHF. „To je důvod, proč obdivuji kolektivní sporty, kde se člověk nemůže spoléhat jen sám na sebe, ale je výhodou být součástí dokonalé týmové práce a odvádí se vše pro úspěch celého týmu,“ ocenila Kerberová.

„Hokej mě vždy fascinoval, protože vše se děje v dechberoucí rychlosti. Jsem moc ráda a je to pro mě opravdu velká čest, že mohu být ambasadorkou tak významné akce jako je mistrovství světa, které pořádají Německo a Francie. Při své práci potkávám spoustu lidí a jistě to využiji ke komunikaci o mistrovství světa. Pokud mi to turnajový kalendář dovolí, určitě bych chtěla v květnu nějaké zápasy navštívit,“ vyjádřila přání.

Německá tenistka v uplynulé sezoně dosáhla největších úspěchů své kariéry. Po dvou grandslamových titulech - na Australian Open a US Open - se stala novou světovou jedničkou a sesadila z trůnu Serenu Williamsovou. Také vybojovala stříbrnou medaili na olympijských hrách v Riu a zahrála si ve finále ve Wimbledonu. O pozici světové jedničky sice na letošním Australian Open přišla, stále však devětadvacetiletá tenistka má návrat na tenisový trůn na dosah.

Pro stránky mezinárodní hokejové federace se vyjádřil také Franz Reindl, který jmenoval do role ambasadorky nejlepší německou tenistku současnosti. „Svými výkony v tenise se Angelique Kerberová zapsala do srdcí fanoušků po celém světě. S její vášní pro sport, jejím neúnavným výkonům, ale také s jejím respektem k soupeři, je vzorem pro mnoho hodnot, které rovněž reprezentují lední hokej. V naší německé hokejové reprezentaci jsou všichni, mimochodem, fanoušci Angelique, nejpozději od chvíle, co poslala na posledním světovém šampionátu v Rusku video-zprávu do kabiny. To naše chlapce neskutečně motivovalo a bylo už tehdy jasné, že Angelique Kerberová by byla ideální ambasadorkou mistrovství světa,“ uvedl Reindl.