Martínezová má nové angažmá. Po konci u Bouzkové se ujala šestnáctileté hvězdičky

- Michal Hladký

Od ukončení spolupráce s Marií Bouzkovou neuběhl ani měsíc a Španělka Conchita Martínezová hlásí nové angažmá. Wimbledonská vítězka z roku 1994 se ujala talentované Mirry Andrejevové, jež se na kurty vrací po zranění zápěstí. „Zatím jde vše skvěle. Líbí se mi to a doufám, že jí také,“ okomentovala tenistka z Krasnojarsku úvodní týdny kooperace.

Conchita Martínezová nevydržela s rukama v klíně příliš dlouho. Po ukončení spolupráce s Marií Bouzkovou, která trvala zhruba čtvrt roku, byla oslovena agentem šestnáctileté Mirry Andrejevové. Úvodní zkušební týden se vydařil a bývalá světová dvojka se stala součástí týmů vycházející hvězdičky, o čemž včera informoval web WTA.

V současnosti Martínezová s Andrejevovou testují, jak spolu budou vycházet na turnajích. A zatím to vypadá nadějně, vždyť osmifinalistka letošního Australian Open se po menší krizi vrátila na dvorce vítězstvím 6:1, 6:3 nad Nadiou Podoroskou ve francouzském Rouenu.

„Uvidíme, jak nám to půjde, a následně se domluvíme na dalších turnajích. Nemohu říct, že momentálně pracujeme na nějakých konkrétních aspektech mé hry. Nicméně jako první jsme se zaměřily na slajs, protože ten dobře ovládala během své aktivní kariéry. Ukázala mi triky, které se snažím ve správných momentech použít i na kurtu,“ zmínila se Andrejevová.

Ta se od australské části turné trápila, a to i kvůli zranění zápěstí. Od konce Australian Open se představila jen v Dubaji a Indian Wells, přičemž v obou případech skončila v prvních kolech. „Teď už je to dobré. S mými fyzioterapeuty jsme odvedli dobrou práci, nyní necítím žádnou bolest a ani jiná omezení,“ pochvalovala si.

Andrejevová doposud trénovala pod dohledem svého krajana Kirilla Krioukova. Ten byl od začátku spolupráce dočasnou náhradou za Jeana-Reného Lisnarda, bývalého profíka, který se během své aktivní kariéry stal prvním monackým tenistou, jemuž se podařilo vyhrát zápas v hlavní soutěži některého z grandslamů.