Bouzkové spolupráce s wimbledonskou šampionkou nefungovala. Rozhodla se ke změně trenéra

- Jan Vojkůvka

Pouhé čtyři měsíce trvalo spojení mezi Marií Bouzkovou a wimbledonskou šampionkou z roku 1994 Conchitou Martinezovou. Kvůli rozdílným představám a neshodám se spolu dohodly na rozvázání spolupráce. Česká tenistka informace o změně na postu trenéra uvedla v rozhovoru pro CANAL+ Sport.

S jednapadesátiletou Martinezovou, která z pozice trenérky úspěšně vedla svou krajanku Garbiňe Muguruzaovou, začala Bouzková pracovat v prosinci minulého roku. Zatímco v předsezonní přípravě vše fungovalo a plody spolupráce přinesl hned první turnaj sezony v Aucklandu, kde Bouzková prošla do čtvrtfinále, na dalších akcích se české tenistce nedařilo.

A jak se nyní ukázalo, příliš dobře nefungovala ani spolupráce s hvězdnou trenérkou. „V přípravném období před sezonou všechno klapalo. Při cestování po turnajích jsme měly jiné názory a přístupy k zápasům a konkrétním situacím, což pro mě bylo rozhodující,“ uvedla Bouzková v rozhovoru pro CANAL+ Sport s tím, že novým hlavním koučem se stal Slovinec Mike Urbanija, se kterým už pracovala.

„Měla jsem ho jako člena týmu už na soustředění, teď se mnou bude jezdit po turnajích,“ dodala Bouzková, která se po neúspěchu v Miami, kde vypadla hned v 1. kole, vydala na turnaj do kolumbijské Bogoty. Už bez Martinezové.

Aktuálně 39. hráčka žebříčku WTA má před sebou v nadcházejících měsících několik náročných obhajob. V květnu bude hájit body za loňské osmifinále v Římě či třetí kolo v Madridu, v červenci za osmifinále Wimbledonu a v srpnu za čtvrtfinále v Cincinnati.