Kolodziejová se Siskovou slaví další titul! Vyhrály stotisícový turnaj v Zaragoze

- Jan Vojkůvka

Miriam Kolodziejová a Anna Sisková zvítězily ve finále turnaje ITF ve španělské Zaragoze a vybojovaly druhý titul ve dvou týdnech. Na triumf z La Bisbalu navázaly v sobotním utkání s Italkami Angelicou Moratelliovou a Camillou Rosatellovou, které porazily 6:2, 6:3.

Kolodziejová se Siskovou spojily síly také minulý týden na turnaji WTA 125 ve španělském La Bisbalu, kde se dočkaly zisku trofeje poté, co do finále nenastoupily Maďarky Timea Babosová a Dalma Galfiová.

V Zaragoze tento týden jim žádné ze soupeřek cestu na vrchol neusnadnily a české hráčky musely na akci ITF W100 zvládnout hned čtyři zápasy. S výjimkou čtvrtfinále, v němž musely otáčet skóre zápasu proti Isabelle Haverlagové a Mojuce Učidžimové, však předváděly výtečné výkony a postupnými krůčky dokráčely až k celkovému prvenství.

Ve finále s Italkami Moratelliovou a Rosatellovou, což jsou obě tenistky z první stovky deblového žebříčku, byly Češky jasně lepšími hráčkami. V obou setech se prosadily dvakrát na returnu a za 75 minut se mohly radovat z hladkého vítězství ve dvou setech.

Sedmadvacetiletá Kolodziejová vyhrála jubilejní dvacátý deblový titul, z toho osmnáctý na okruhu ITF. Dvaadvacetiletá Sisková získala svůj pětadvacátý titul, z toho třiadvacátý na ITF World Tennis Tour.