Malečková vyhrála pětasedmdesátku ve Švýcarsku. Deblový titul slaví i Ševčíková s Vlčkovou

- Jan Vojkůvka

Devětadvacetiletá Jesika Malečková získala svou druhou deblovou trofej v této sezoně. Na únorový triumf z německého Altenkirchenu navázala v sobotu ve švýcarské Bellinzoně, opět na akci kategorie ITF W75, což je druhá nejvyšší kategorie na okruhu ITF World Tennis Tour. Ve finále vyhrály Malečková a Švýcarka Perrinová nad sestrami Corleyovými 6:7(4), 7:6(7), 10:7.

Malečková ve Švýcarsku spojila síly s domácí Conny Perrinovou, se kterou si zahrála na turnajích už v letech 2017 a 2021, tehdy ale česko-švýcarská dvojice oba své zápasy prohrála. V Bellinzoně však Malečková s Perrinovou přemožitelky nenašly.

Druhé nasazené sice ztratily set v úvodním kole proti Jenny Duerstové a Nice Radišičové, ale v dalších kolech vyhrály hladce 2:0. Napřed porazily 6:1, 6:4 německé sestry Tayisiyu a Yanu Mordergerovy, načež přehrály 6:3, 6:4 Emily Appletonovou s Lenou Papadakisovou.

Samotné sobotní finále ale nabídlo pořádné drama, které se protáhlo na více než dvě hodiny. Proti Malečkové s Perrinovou se postavily tentokrát americké sestry Carmen a Ivana Corleyovy, které v prvním setu čelily dvakrát hrozbě porážky, ale nakonec si vynutily tiebreak, jenž vyhrály 7:4.

Ve druhé sadě se situace otočila a tentokrát Corleyovy mohly za stavu 5:4 dopodávat zápas. Česko-švýcarský pár ale dokázal v klíčovém desátém gemu zapsat na své konto rebrejk, následně si vynutit také tiebreak a v jeho dramatické koncovce udolat Američanky 9:7.

Rozhodnout tedy musel závěrečný supertiebreak do deseti bodů. Malečková s Perrinovou se dostaly do vedení 6:0, Američanky ale srovnaly na 6:6 a začínalo se v podstatě od nuly. Za stavu 7:7 Malečková s Perrinovou přitlačily na pilu a povedlo se jim strhnout vítězství na svou stranu.

Malečková, která vyhrála svou dvaadvacátou trofej na okruhu ITF ve čtyřhře, se v pondělním vydání žebříčku WTA posune na 145. místo.

Ševčíková s Vlčkovou vyhrály turnaj v Antalyi
Deblový titul na turnaji ITF v turecké Antalyi dokázaly v sobotu ukořistit Linda Ševčíková a Karolína Vlčková. České hráčky ve finále tamní akce kategorie ITF W15 porazily za 67 minut Anastasii a Radu Zolotarevovy po setech 6:3, 6:3.

Pětadvacetiletá Ševčíková získala svůj třetí deblový titul na profesionálním okruhu ITF, o dva roky mladší Vlčková triumfovala podruhé.