Stále neporažena! Sedmnáctiletá Valentová prodloužila vítěznou šňůru už na 16 utkání

- Marek Bartošík

Monastir, Říčany a teď i Šarm aš-Šajch. To jsou místa, kde letos sbírá vítězství Tereza Valentová. Sedmnáctiletá členka pražské Sparty zvládla také své šestnácté letošní utkání mezi ženami, když v osmifinále 25tisícové akce ITF v Egyptě vyzrála na Turkyni Pemru Ozgenovou za hodinu a čtvrt dvakrát 6:2.

O podobném scénáři Tereza Valentová snad ani nesnila. Česká teenagerka ovládla v únoru dva 15tisícové turnaje ITF v Monastiru a na to navázala senzačním březnovým triumfem na šedesátce v Říčanech.

A po třítýdenní pauze od ostrých zápasů je Valentová zpět na vítězné vlně. Na pětadvacítce v egyptském Šarm aš-Šajchu ztratila jako nasazená dvojka zatím pouze šest gemů, když hladce vyřídila Vladu Minčevovou (1217.) i Pemru Ozgenovou (688.). Může se tak těšit na čtvrtfinále, kde ji čeká Rumunka Elena-Teodora Cadarová (548.).

Valentová už letos poznala hořkost porážky a poněkud paradoxně to bylo v prvním kole juniorského Australian Open. Od té chvíle ale „kosí“ své zkušenější soupeřky, jimž povolila v šestnácti zápasech jediný set!

Česká naděje se netají tím, že by se ráda brzy objevila na grandslamech, konkrétně v ženské kvalifikaci. Jako 395. tenistka žebříčku WTA musí ujít ještě velký kus cesty, našlápnuto má ale velmi dobře.

Egypt 11 Sharm ElSheikh Women's Future, Šarm aš-Šajch (ženy, EGY, 25 000 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Pemra Ozgenová (TUR, 688.) – TEREZA VALENTOVÁ (395.) 2:6, 2:6

1. kolo dvouhry
Vlada Minčevová (1217.) – TEREZA VALENTOVÁ (395.) 1:6, 1:6