A kam dál? Čtyři Češky se příští týden představí ve Stuttgartu, dvě v Rouenu

- Marek Bartošík

Tento týden se kvůli kvalifikaci Poháru Billie Jean Kingové nekoná žádný turnaj WTA, a tak se nabízí pohled do blízké budoucnosti. V následujícím týdnu se uskuteční antuková akce kategorie WTA 500 v německém Stuttgartu a podnik základní úrovně WTA 250 ve francouzském Rouenu. A na obě místa zavítají i české tenistky.

Halové pětistovky Porsche Tennis Grand Prix ve Stuttgartu by se mělo zúčastnit devět z deseti členek Top 10 žebříčku, mezi nimi i světová osmička Markéta Vondroušová. Z nejlepších tenistek světa se nepřihlásila pouze Řekyně Maria Sakkariová.

Spolu s wimbledonskou šampionkou Vondroušovou jsou ve startovní listině pro hlavní soutěž ve Stuttgartu i Barbora Krejčíková a Linda Nosková. Do kvalifikace naskočí teenagerka Sára Bejlek. Dvojnásobnou obhájkyní trofeje je světová jednička Iga Šwiateková.

Stuttgartu bude příští týden sekundovat menší turnaj v Rouenu, kam se přihlásily Marie Bouzková a Karolína Plíšková. Konkurovat jim budou mimo jiné Anastasia Pavljučenkovová, Caroline Garcíaová či Sloane Stephensová.

Linda a Brenda Fruhvirtovy si vybraly účast na stopětadvacítce v portugalském Oeiras. Pro čerstvě sedmnáctiletou Brendu by se mělo jednat o první start na turnaji od březnového Miami, kde skrečovala druhé kolo proti Katie Boulterové.