OBRAZEM: Běh pro dobrou věc. Muchová se zúčastnila Pražského půlmaratonu

- Marek Bartošík

Karolína Muchová se po únorové operaci pravého zápěstí konečně zbavila sádry i dlahy a pomalu se připravuje k návratu na tenisové dvorce. Finalistka loňského Roland Garros má během pauzy od turnajů více času na netenisové aktivity, a tak se mohla v sobotu zúčastnit i se svým kondičním koučem Jaroslavem Blažkem Pražského půlmaratonu.

Přestože je Karolína Muchová profesionální tenistkou a na turnajích zarputile bojuje o každý bod, tentokrát byla důležitější její účast, a nikoliv předvedený sportovní výkon. Sedmadvacetiletá hvězda se totiž přidala ke vznešené iniciativě s názvem „We Running With Those That Can't“ (RWTTC), v překladu „Běháme s těmi, kteří nemůžou“.

„V Praze byla rychlost druhořadá. Záleželo na cestě, na kterou jsme se vydali společně s RWTTC. Náš cíl přesáhl osobní výkony a zaměřil se na to, aby každé dítě cítilo radost ze závodu a osvobozující příval větru. Přestože maraton otestoval naše limity, skončil triumfem kolektivní vůle, kde každý běžec, každý krok znamenal vítězství. Pro všechny to byl nezapomenutelný půlmaraton, poháněný srdcem,“ napsala na svůj instagramový účet Muchová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)

Světová dvanáctka se nyní věnuje rehabilitaci po operaci pravého zápěstí, jež si zranila na loňském US Open. Kdy se vrátí do turnajového kolotoče, zatím není jasné. Nejnovější informace nedávno poskytl Tenisovému světu Emil Miške, který je trenérem Muchové.