Muchová začíná rehabilitaci. Karolína je optimistka, říká její trenér Miške

- Marek Bartošík

Kdy se vrátí na turnaje? To je nejčastější otázka, která fanouškům vyvstane na mysli při zmínce jména Karolíny Muchové. Sedmadvacetiletá tenistka si zranila loni v září na US Open pravé zápěstí a od té doby nehraje. Její trenér Emil Miške promluvil pro Tenisový svět o nejnovějších zprávách z tábora aktuální světové dvanáctky.

Když rehabilitace zraněného zápěstí nezabíraly, rozhodla se Karolína Muchová podstoupit 19. února operaci. Od té chvíle uplynulo už šest týdnů, během nichž se finalistka loňského Roland Garros nejprve zbavila sádry a právě dnes – jak prozradil trenér Emil Miške – i dlahy.

„To znamená, že od zítřka začíná období rehabilitace. Bude velmi důležité vrátit mobilitu šlachám ruky. Doktoři ještě naordinovali léčbu, aby se zápěstí co nejlépe zahojilo. Postupně s tím budou přicházet různá cvičení a v neposlední řadě posilování, aby se do ruky znovu vrátily svaly,“ uvedl dvaapadesátiletý Miške.

Slovenský trenér elitní české tenistky netají, že se musí celý tým Muchové obrnit trpělivostí. „Karolína je optimistka, ale velmi těžko se dá předpovídat, jak dlouho bude trvat, než bude moci chytit raketu do ruky. Bude muset začít s dětskou raketou a pěnovými míčky. Myslíme si, že když půjde vše úplně hladce, tak od momentu, kdy chytí raketu do ruky, by možná do měsíce mohla jít na turnaj,“ nechal se slyšet Miške.

„Všechno ale bude záviset na tom, jak rychle rehabilitace půjde. Jestli se ukáže, že po operaci je všechno okej. To se doteď nedalo předpovídat, protože Karolína měla ruku v dlaze. Může trvat měsíc nebo dva, než bude moci chytit raketu do ruky. Můžu vyloučit, že by v dubnu hrála nějaký turnaj. Ostatní je otevřené, bohužel konkretizovat se to nedá,“ doplnil Miške.

Pro jednu z nejlepších českých tenistek současnosti je klíčové, aby byla znovu stoprocentně zdravá. A i kdyby loňská finalistka turnaje nestihla grandslamové Roland Garros, které začíná už v neděli 26. května, v letošním kalendáři stále vyčnívají Wimbledon, letní olympiáda v Paříži a US Open. Na těchto akcích může být všestranně hrající Muchová opět postrachem favoritek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)