Jen 4 nevynucené chyby! Bouzková opět dominovala a zahraje si po čtvrt roce o semifinále

- Filip Lefenda

Marie Bouzková zvládla na antukovém podniku WTA 250 v Bogotě i své druhé vystoupení a postoupila z pozice nasazené jedničky do druhého letošního čtvrtfinále. Po peripetiích s počasím a výpadcích elektřiny se dostala Češka znovu na kurt až s několikahodinovým zpožděním. Američanku Hailey Baptisteovou porazila 6:3 a 6:4.

Bouzková byla dlouhou dobu jasně lepší hráčkou. Už ve třetím gemu se zmocnila prvního brejku, který vzápětí potvrdila čistou hrou. V pátém gemu Češka brejkovou šanci nevyužila a v sedmém zahodila další tři možnosti. Mrzet ji to ale nakonec nemuselo. Za stavu 5:3 už sadu na příjmu ukončila.

Rozdíl mezi oběma soupeřkami byl markantní. Zatímco agresivně útočící Baptisteová se snažila ukončovat výměny hned z druhých úderů a střádala velké množství nevynucených chyb, trpělivě hrající Bouzková jich za hodinu a 43 minut trvání zápasu vyrobila jen čtyři. A to přesto, že si závěr klání dost zkomplikovala.

Bouzková vedla ve druhém dějství už 5:1. Do té doby byla při svém podání stoprocentní, pak ho ale zničehonic dvakrát ztratila. Povzbuzená Američanka se dotáhla na rozdíl jednoho gemu a měla k dispozici servis. Vedení 30:15 naštěstí ve srovnání nezúročila. Bouzková naopak uzavřela i druhý set na returnu, a mohla tak v kolumbijské metropoli slavit postup do druhého letošního čtvrtfinále.

Rodačka z hlavního města si ho zahraje přesně po čtvrt roce. To první totiž zaznamenala hned na úvodním turnaji sezony v novozélandském Aucklandu, kde po výhrách nad Polkou Frechovou (6:0, 3:6, 6:4) a Američankou Anisimovovou (6:0, 6:1) podlehla 5. ledna Ukrajince Svitolinové (0:6, 3:6).

O vylepšení sezonního maxima si pětadvacetiletá Češka zahraje proti Lauře Siegemundové (89.), jež zvládla nad ránem otočit dlouhý tříhodinový maraton s Britkou Jonesovou (6:7, 6:4, 6:2). O jedenáct let starší Němku Bouzková dosud v obou vzájemných zápasech hladce porazila. Předloni v Miami 6:1 a 6:2 a minulý rok v Dauhá dokonce dvakrát 6:1.

Copa Colsanitas Zurich, Bogota (ženy, COL, 267 082 USD, antuka)
Osmifinále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (42.) – Hailey Baptisteová (USA, 96.) 6:3, 6:4