Pátá omluvenka v řadě. Krejčíková vynechá další turnaj, tentokrát na zelené antuce

- Marek Bartošík

Absence Barbory Krejčíkové na tenisových turnajích pokračuje. Osmadvacetiletá Češka se omluvila i z akce kategorie WTA 500 v Charlestonu, která se uskuteční příští týden na zelené antuce. Světová jednadvacítka Krejčíková tak bude na elitním okruhu chybět přinejmenším další dva týdny.

Po podnicích v Dauhá, Dubaji, Indian Wells a Miami se Barbora Krejčíková odhlásila také z Credit One Charleston Open, kde měla startovat poprvé ve své kariéře v hlavní soutěži.

Tenistka z Ivančic nehraje od pětistovky v Abú Zabí, kde prohrála dne 8. února proti Ljudmile Samsonovové (5:7, 4:6). Pak začala série omluvenek, přičemž Krejčíková neobhajovala kvůli zranění zad ani loňský triumf na tisícovce v Dubaji.

Po rozlosování právě konaného Miami Open sice bývalá světová dvojka figurovala v pavouku, z turnaje se ale kvůli nemoci nakonec odhlásila. A v noci z úterý na středu zmizela také ze startovní listiny pro Charleston.

Vzhledem k tenisovému kalendáři je jisté, že se Krejčíková vrátí do akce nejdříve na antukové pětistovce ve Stuttgartu, která se koná od 15. do 21. dubna. O týden dříve je totiž na programu výhradně kvalifikace Poháru Billie Jean Kingové, v níž Češky nestartují. Díky volné kartě se představí až v listopadu na finálovém turnaji.

Šampionka Roland Garros 2021 odehrála v této sezoně pouze osm zápasů ve dvouhře s mírně kladnou bilancí pěti výher a tří porážek. Zatímco na úvodním podniku v Adelaide vypadla už v prvním kole, na Australian Open a v Abú Zabí pronikla shodně do čtvrtfinále.

Krejčíková začala rok 2024 jako světová desítka a ještě po Australian Open byla jedenáctá. V novém vydání žebříčku WTA se ale kvůli pauze od turnajů objeví přibližně na 24. nebo 25. místě.