Nosková v Miami neztratila servis a za odměnu opět vyzve světovou jedničku

- Petr Sumbal

Linda Nosková zvládla odložený zápas druhého kola turnaje WTA 1000 v Miami proti kvalifikantce Marii Timofejevové, kterou porazila 6:4, 6:4. Česká tenistka v celém utkání ani jednou neztratila svůj servis a sama ho soupeřce sebrala v každém setu jednou. Ve třetím kole se utká letos už potřetí se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou, které se bude snažit oplatit poslední porážku.

Nosková měla hned v prvním gemu zápasu druhého kola brejkbol, ten ale nevyužila. V čtvrté hře se pak česká tenistka ocitla ve složité pozici, když při vlastním podání prohrávala 0:40, neztratila ale nervy a brejk nakonec Timofejevové nedarovala.

Klíčový okamžik první sady se pak odehrál v devátém gemu za stavu 4:4, kdy se 31. tenistka světa Nosková znovu dostala k brejkbolu a tentokrát už byla s jeho využitím úspěšná. Následně devatenáctiletá tenistka první set uzavřela na svém servisu.

Ani ve druhém setu solidně hrající Timofejevová nadala Noskové příliš šancí na brejk, v pátém gemu se ale přeci jen jedna šance naskytla a česká tenistka ji okamžitě zužitkovala. Náskok jednoho brejku si čekatelka na první titul z turnajů WTA udržela až do konce.

Už za stavu 5:3 při podání soupeřky měla Nosková první tři mečboly, ty však nevyužila. Následující gem ale vyhrála čistou hrou a zápas uzavřela vítězným forhendem.

Už v časných pondělních hodinách našeho času čeká českou tenistku v Miami třetí kolo, ve kterém vyzve světovou jedničku Igu Šwiatekovou. S Polkou se Nosková utká letos již potřetí a celkově počtvrté. Jednou ji dokázala porazit a to během svého tažení až do čtvrtfinále letošního Australian Open. Naposledy v Indian Wells byla ovšem úspěšná Šwiateková, která Češce povolila jen čtyři gemy.

Miami Open presented by Itaú (ženy, USA, 8 770 480 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Maria Timofejevová (99.) – LINDA NOSKOVÁ (31.) 4:6, 4:6