Denní menu: Nosková v Miami nezaváhala, bez ztráty servisu postupuje

- Redakce

Linda Nosková se měla sice k utkání druhého kola turnaje v Miami postavit už během pátečního programu, ale program byl narušen deštěm. Souboje s Marií Timofejevovou se nakonec dočkala v sobotu a česká hráčka bez ztráty podání postoupila do 3. kola. Jonáš Forejtek na challengeru v Zadaru prohrál se Slovákem Jozefem Kovalíkem a do finále neprošel. Roman Jebavý a Zdeněk Kolář na stejném turnaji prohráli souboj o titul ve čtyřhře.

Češi v akci

Nosková zvládla vstup do turnaje v Miami
Linda Nosková (31.) si musela na svůj vstup do turnaje v Miami den počkat, vadit jí to ale určitě nebude. Nasazená Češka porazila ve druhém kole za hodinu a 21 minut dvakrát 6:4 Mariu Timofejevovou (100.).

S ruskou kvalifikantkou neztratila vsetínská rodačka v duelu ani jeden servis, sama přitom v obou setech jednou na příjmu „loupila“. Po svém prvním podání získala Nosková 31 z celkových 35 výměn. Ve třetím kole může už potřetí v sezoně narazit na světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska, případně na Italku Camilu Giorgiovou.

Forejtek si finále nezahraje
Jonáš Forejtek (421.) se do svého prvního finále na okruhu ATP Challenger Tour neprobojoval. V semifinále chorvatského challengeru v Zadaru nedokázal najít recept na slovenského tenistu Jozefa Kovalíka (213.), jemuž podlehl za 76 minut hry po setech 4:6, 3:6.

Více se utkání věnujeme zde.

Hrazdil se Šafránkem vyhráli v Antalyi
Turnaj ITF v turecké Antalyi se dočkal českých šampionů. Titul na tamní antuce vybojovali Jan Hrazdil s Václavem Šafránkem, kteří porazili čtvrté nasazené Johna Sperleho a Marlona Vankana 7:6(4), 1:6, 10:7. Devatenáctiletý Hrazdil vybojoval už třetí letošní deblovou trofej, celkově pak pátý titul mezi profesionály. O deset let starší Šafránek, jenž je Hrazdilovým trenérem, získal devátý titul ze čtyřhry.

Nicod padl v deblovém finále
O titul si v sobotu zahrál v portugalském Loule Jakub Nicod, jenž na tamní pětadvacítce plnil společně s Francouzem Danem Addedem roli nasazených jedniček. Česko-francouzská dvojice ovšem své působení na turnaji až k celkovému prvenství nedotáhla. Nad síly turnajových jedniček byly nasazené dvojky Alexander Donski z Bulharska a domácí Tiago Pereira. Duel, jenž trval přes hodinu a půl, Added s Nicodem prohráli 6:7(6), 6:2, 1:10.

Poljak s Vocelem další titul nezískali
David Poljak a Matěj Vocel, kteří se minulý týden radovali ze společné trofeje na turnaji ITF ve francouzském Creteilu, další prvenství nezískali. V sobotním finále na ITF v Toulouse-Balmě nestačili na nasazené jedničky Remyho Bertolu a Arthura Bouquiera, kterým podlehli po takřka dvou hodinách 6:7(8), 7:5, 6:10.

Jebavý s Kolářem v Zadaru titul neslaví
Roman Jebavý a Zdeněk Kolář nedokázali dotáhnout své působení na challengeru v chorvatském Zadaru až k zisku trofeje. V sobotním finále čtyřhry podlehli Francouzům Manuelovi Guinardovi a Gregoirovi Jacqovi za 76 minut hry dvakrát 4:6.

Šalková deklasovala kvalifikantku
Dominika Šalková (204.) na pětasedmdesátce v Mariboru vybojovala postup do finále! V sobotním utkání s kvalifikantkou Jelenou Pridankinovou (290.) dominovala, neztratila ani jednou podání a po čtyřech brejcích svou soupeřku deklasovala za 69 minut po setech 6:2, 6:1.

Sisková uhrála jen tři gemy
Anna Sisková (362.) si o titul v turecké Antalyi nezahraje. V sobotním semifinále nestačila na Bulharsku Denislavu Gluškovovou (728.), proti které uhrála pouze tři gemy a prohrála za 103 minut po setech 2:6, 1:6. Řada gemů se tahala přes shody a česká tenistka měla smůlu v koncovkách, proto prohrála hned šestkrát podání.

ATP/WTA

Miami Open presented by Itaú (ženy, USA, 8 770 480 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Maria Timofejevová (99.) – LINDA NOSKOVÁ (31.) 4:6, 4:6

Challengery

Falkensteiner Punta Skala Zadar Open (muži, CRO, 74 825 EUR, antuka)
Semifinále dvouhry
JONÁŠ FOREJTEK (421.) – Jozef Kovalík (SVK, 213.) 4:6, 3:6

Finále čtyřhry
JEBAVÝ, KOLÁŘ – Guinard, Jacq (oba FRA) 4:6, 4:6

ITF World Tennis Tour

I-Vent Open Branik Maribor (ženy, SLO, 60 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Semifinále dvouhry
DOMINIKA ŠALKOVÁ (204.) – Jelena Pridankinová (290.) 6:2, 6:1

Internationaux de Tennis de Toulouse Balma (muži, FRA, 25 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Finále čtyřhry
Bertola (SUI), Bouquier (FRA) – POLJAK, VOCEL 7:6(8), 5:7, 10:6

Loulé Open (muži, POR, 25 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Added (FRA), NICOD – Donski (BUL), Pereira (POR) 6:7(6), 6:2, 1:10

Antalya Series (muži, TUR, 15 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
Sperle, Vankan (oba GER) – HRAZDIL, ŠAFRÁNEK 6:7(4), 6:1, 7:10

Antalya Series (ženy, TUR, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Denislava Gluškovová (BUL, 728.) – ANNA SISKOVÁ (362.) 6:2, 6:1