Siniaková trápila finalistku AO, nakonec musela v Miami třetím rokem po sobě skrečovat

- Filip Lefenda

Černý den českých tenistek v Miami podtrhla Kateřina Siniaková. Po krajance Brendě Fruhvirtové musela na závěr čtvrtečního programu i ona skrečovat svůj zápas druhého kola. Na Floridě ji přitom zradilo zdraví už třetím rokem po sobě.

Siniaková přehrála v úvodním kole bez větších problémů 6:2, 6:4 Rumunku Anu Bogdanovou a dobře vstoupila i do zápasu proti Čchin-wen Čeng. V souboji se světovou sedmičkou a finalistkou letošního Australian Open získala poměrem 6:4 první sadu.

V té druhé pak Siniaková velmi rychle nabrala manko 0:4, a byť poté zvládla jeden brejk smazat, na více než tři uhrané gemy to nestačilo. Už před závěrečnou hrou na příjmu rodačka z Hradce Králové avizovala, že bude potřebovat ošetřit.

Tak se posléze mezi sety skutečně stalo, a sice v útrobách. Sedmadvacetiletá Češka se následně vrátila na kurt s obvázaným pravým stehnem. A hned od prvních výměn bylo patrné, že je značně omezena v pohybu. Mnohem více než na konci druhého dějství.

V úvodním gemu rozhodujícího setu ztratila Siniaková servis čistou hrou. Po výměně stran absolvovala ještě dvě nepovedené výměny na příjmu a vydala se k síti obejmout čínskou soupeřku. V Miami musela vinou zdravotních obtíží skrečovat rozehraný zápas už třetím rokem po sobě.

Vloni vedla Siniaková v utkání prvního kola nad Američankou Claire Liuovou už 6:3 a 2:0. Poté si nechala zatejpovat bolavé zápěstí a za stavu 3:3 duel se slzami v očích vzdala. V roce 2022 pak skrečovala za stavu 0:6 a 0:1 duel třetího kola s Australankou Dariou Savilleovou, a sice kvůli zranění v oblasti žeber.

Forma nemoci či nevolností pak zastavily i šestnáctiletou Brendu Fruhvirtovou. V utkání se světovou třicítkou Katie Boulterovou, která nedávno vyhrála turnaj v San Diegu, byla soupeřce více než vyrovnanou protivnicí. Zápas měla rozehraný skvěle, v prvním setu dokonce vedla 5:4 a mohla jít servírovat. Nakonec ale ztratila sadu skrze tiebreak a na začátku druhé střetnutí rovněž skrečovala.

Miami Open presented by Itaú (ženy, USA, 8 770 480 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Čchin-wen Čeng (CHN, 7.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (42.) 4:6, 6:3, 1:0 skreč