Antuková sezona se nezadržitelně blíží. První turnaje odehraje i několik českých tenistů

- Jan Vojkůvka

Začátek dubna mají v kalendáři zajisté označeni ti, kteří milují dlouhá zápolení na antukových dvorcích. Už 1. dubna totiž odstartuje na nejvyšším okruhu antuková část sezony a do akce se pustí i několik českých tenistů, kteří nebudou čekat až na největší akce, jež budou následovat o něco později.

Muži budou hrát od 1. dubna v americkém Houstonu, marocké Marrákeši a portugalském Estorilu. Ženy pak čekají antukové akce v americkém Charlestonu a kolumbijské Bogotě. Na několika z těchto turnajů se pak mohou fanoušci těšit i na české tenisty, kteří se pokusí prosadit hned na prvních turnajích antukové sezony.

Relativně slabě obsazený turnaj v Marrákeši, kde to vypadá, že roli nejvýše nasazeného bude plnit až 35. hráč světa Laslo Djere ze Srbska, by měl absolvovat Tomáš Macháč. Ten se prozatím jen těsně nevešel mezi předpokládané nasazené tenisty.

V portugalském Estorilu se v kvalifikaci představí Vít Kopřiva, jenž tento týden poprvé úspěšně prošel kvalifikací na turnaji Masters v Miami. Kromě něj by se měli v Portugalsku představit také deblisté Adam Pavlásek či Petr Nouza.

Mezi ženami by antukovou část sezony měly v americkém Charlestonu odstartovat Barbora Krejčíková a Linda Fruhvirtová. Start Krejčíkové ale není v tuto chvíli jistý, jelikož se odhlásila z několika turnajů včetně probíhající akce v Miami. Fruhvirtová by pak měla nastoupit do kvalifikace.

Do Bogoty v Kolumbii pak podle aktuálních informací odcestuje Marie Bouzková, která by na tamním turnaji měla plnit roli první nasazené.

Antuková sezona bude posléze další týden pokračovat turnajem Masters v Monte Carlu, kde se předpokládá start Jiřího Lehečky a v kvalifikaci Tomáše Macháče a Jakuba Menšíka. Ženy budou mít na okruhu WTA volno, jelikož bude probíhat kvalifikace BJK Cupu.