Tragická zpráva z Miami. Přítel Sabalenkové zemřel ve věku 42 let

- Marek Bartošík

AKTUALIZOVÁNO (17:45) – Světovou dvojku Arynu Sabalenkovou zastihla velká osobní tragédie. Její přítel Konstantin Kolcov, s nímž tvořila pár od léta 2021, zemřel v Miami na Floridě ve věku pouhých 42 let. Podle tamní policie spáchal sebevraždu skokem z balkonu. Kolcov byl bývalým profesionálním hokejistou, v první dekádě tohoto tisíciletí dokonce odehrál tři sezony v elitní soutěži NHL.

Smutnou zprávu potvrdilo v úterý několik zdrojů včetně ruského hokejového klubu Salavat Julajev Ufa, kde Konstantin Kolcov působil jako asistent trenéra.

Kolcov byl legendou běloruského hokeje. Za svou zemi pravidelně nastupoval na mistrovství světa a dvakrát si zahrál i na olympijských hrách (2002, 2010). V roce 2008 vyhrál s týmem Salavat Julajev Ufa ruskou ligu. V NHL nastupoval za klub Pittsburgh Penguins.

Aryna Sabalenková přišla relativně nedávno i o svého otce Sergeje, který zemřel v listopadu 2019 ve věku 43 let. Pro tehdy jednadvacetiletou tenistku se jednalo o velký citový zásah, s nímž se dlouho vyrovnávala.

Pětadvacetiletá Sabalenková se podle televizní stanice Tennis Channel navzdory očekáváním neodhlásila z právě začínající akce kategorie WTA 1000 v Miami, během turnaje ale nebude hovořit s médii.

Rodačka z Minsku absolvovala v letošní sezoně 16 zápasů, z nichž 13 dokázala vyhrát. Do nového tenisového ročníku vstoupila finálovou účastí v Brisbane a obhajobou triumfu na grandslamovém Australian Open. Druhá hráčka žebříčku startovala ještě v Dubaji a Indian Wells, ani na jednom turnaji se ale výrazněji neprosadila.