Sobotní sběr trofejí na ITF! Češi uspěli na čtyřech turnajích

- Jan Vojkůvka

Sobota přinesla na okruhu ITF celkem čtyři finálové zápasy ve čtyřhrách s českou stopou. Úspěšnost tuzemských tenistů? Stoprocentní! Na akcích nejrůznějších kategorií se radovali z triumfu Gabriela Knutsonová s Terezou Valentovou, David Poljak s Matějem Vocelem, Jan Hrazdil a Denisa Hindová.

Největší titul vybojovaly Knutsonová s Valentovou na halovém turnaji v Říčanech. Tamní pětasedmdesátku vyhrály z pozice divokých karet, když v sobotním finále porazily Fanny Stollarovou a Lulu Sunovou 6:4, 3:6, 10:4. Více se turnaji v Říčanech věnujeme v samostatném článku.

Na úspěch Češek, které si podmanily domácí akci s dotací 60 tisíc dolarů, dokázali navázat jejich krajané hned na třech dalších turnajích. Cennou trofej získali na pětadvacítce ve francouzském Creteilu Poljak s Vocelem.

Češi vstoupili do turnaje v roli druhých nasazených a na cestě za trofejí neztratili ani set. Ve finále pak porazili za pouhých 58 minut Alexeje Vatutina a Nikolaje Vylegžanina po setech 6:3, 6:4. Sedmadvacetiletý Poljak vyhrál v Creteilu už svůj jedenáctý deblový titul na okruhu ITF, jeho o rok mladší parťák se radoval dokonce ze čtrnácté trofeje.

Už čtvrtý profesionální titul ve čtyřhře vybojoval v sobotu devatenáctiletý Jan Hrazdil. Spolu s Rakušanem Joelem Schwaerzlerem ovládli deblový turnaj v turecké Antalyi, kde hráli v pozici nejvýše nasazených. Turnajové jedničky ve finále deklasovaly za 47 minut Turky Merta Alkayu a Merta Ozdemira 6:1, 6:0.

Svůj čtvrtý titul mezi profesionálkami oslavila rovněž v Antalyi také jednadvacetiletá Denisa Hindová. Hindová a Italka Vittoria Modestiová plnily v Turecku roli prvních nasazených a v sobotním finále přehrály turnajové dvojky Diu Jevtimovovou a Ilay Yorukovou za hodinu a 39 minut po setech 7:5, 6:3.