Říčany Open: Valentová vyhrála třináctý singlový zápas v řadě! V deblu slaví s Knutsonovou titul

- Redakce

Sedmnáctiletá Tereza Valentová, která startuje v Říčanech na základě divoké karty, ve spojení se dvěma turnaji v Monastiru vybojovala už třináct vítězství v řadě! V semifinále domácího halového turnaje porazila tureckou kvalifikantku Ipek Ozovou 6:3, 7:5 a v neděli si zahraje o titul. Ještě v sobotu nastoupila hráčka pražské čtyřhry do finále čtyřhry po boku Gabriely Knutsonové a české divoké karty vybojovaly největší deblový triumf v jejich kariérách.

Valentová pokračuje na vítězné vlně, je ve finále
Tereza Valentová (557.) pokračuje na vítězné vlně! V semifinále halového turnaje v Říčanech porazila tureckou kvalifikantku Ipek Ozovou (235.) 6:3, 7:5 a ve spojení s únorovými turnaji v Monastiru vybojovala už třináctou výhru v řadě!

Sedmnáctiletá Češka získala úvodní sadu díky brejku hned ve druhé hře. Ve druhém setu se ale o vítězství musela navzdory vypracovanému vedení 5:1 poměrně dost strachovat, jelikož Ozová se dvěma brejky dotáhla ve skóre na 5:5. Valentová ovšem v jedenácté hře znovu udeřila na returnu a následně duel konečně dopodávala.

Ve finále si česká hráčka zahraje proti nasazené jedničce Darje Snigurové (135.), která ve dvou setech porazila Chorvatku Antonii Ružičovou (182.).

Knutsonová s Valentou vyhrály titul!
Odpoledne se Tereze Valentové povedlo sobotní náročný dvojboj pořádně okořenit a společně s Gabrielou Knutsonovou přetavily roli divokých karet až v zisk titulu ve čtyřhře! České tenistky si poradily s maďarsko-švýcarským párem Fanny Stollarovou a Lulu Sunovou za 73 minut po setech 6:4, 3:6, 10:4.

Šestadvacetiletá Knutsonová vybojovala už svůj druhý deblový titul v této sezoně, když se jí už povedlo triumfovat na padesátce v jihoafrické Pretorii. Valentová pak rovněž získala druhou trofej v sezoně a navázala na titul z tuniského Monastiru. Pro obě Češky se zároveň jedná o největší titul v jejich kariérách.

Říčany Open 2024 (ženy, CZE, 60 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Semifinále dvouhry
Darja Snigurová (UKR, 135.) – Antonia Ružičová (CRO, 182.) 7:5, 7:6(4)
TEREZA VALENTOVÁ (557.) – Ipek Ozová (TUR, 235.) 6:3, 7:5

Finále čtyřhry
KNUTSONOVÁ, VALENTOVÁ – Stollarová (HUN), Sunová (SUI) 6:4, 3:6, 10:4