Jsem jako švýcarský sýr. Vítězka 21 turnajů ve dvouhře má potřetí rakovinu

- Filip Lefenda

Od loňského září neodehrála Madison Brengleová ani jeden soutěžní zápas. Kromě toho, že příští měsíc oslaví své 34. narozeniny, podstoupí zkušená Američanka i chirurgický zákrok. Na svém Instagramu oznámila, že se již potřetí v životě potýká s rakovinou kůže.

Celou situaci se snaží brát po předchozích zkušenostech v duchu své profese – tedy sportovně. „Bohužel mám zase rakovinu kůže. V dubnu mě opět čeká operace. Jsem jako švýcarský sýr,“ vtipkovala na Instagramu tenistka, jejímž maximem ve dvouhře je 35. místo.

Brengleové bylo nádorové onemocnění poprvé diagnostikováno před deseti lety. Jen několik dnů před začátkem US Open si všimla zvláštní skvrny na své noze. Zhruba deset dnů poté, co podstoupila vyšetření u dermatologa, zmeškala během turnaje v kanadském Québecu telefonát.

„Volají vám, jen když jde o špatné zprávy. Když jsem po tréninku zjistila, že mám nepřijatý hovor od lékaře, věděla jsem, že je zle,“ popsala kdysi Brengleová první nález.

Podruhé se s poměrně rozšířeným typem rakoviny potýkala v roce 2020. „Zase si budu o něco více vážit věcí. Až teprve v době, kdy máte strach o svůj život, si uvědomíte, jakým štěstím je být zdravý,“ řekla.

A i tentokrát se vítězka jednoho menšího podniku WTA a hned dvaceti singlových titulů z okruhu ITF snaží zůstat pozitivní a věří, že nemoc opět porazí.