Siniaková ve čtyřhře porazila Bouzkovou. V Indian Wells postoupila do čtvrtfinále

- Radek Štohl

Kateřina Siniaková podle papírových předpokladů zvládla české derby proti Marii Bouzkové. V osmifinále čtyřhry prestižního podniku v Indian Wells společně s deblovou parťačkou Storm Hunterovou porazily Bouzkovou se Sarou Sorribesovou Tormovou po sadách 6:3, 6:0.

Siniaková s Hunterovou na konci února ovládly turnaj v Dubaji, na dalším podniku v San Diegu dokráčely do semifinále. Bouzková v polovině minulého měsíce postoupila s Markétou Vondroušovou mezi čtyři nejlepší dvojice v Dauhá, v Dubaji s Timeou Babosovou skončily v osmifinále. V Americe se postavila na kurt vedle další parťačky.

Češky se svými spoluhráčkami v úvodním utkání na turnaji přišly jen o čtyři gemy. Do osmifinále proti sobě nastoupily v pondělí večer středoevropského času. 

Lepší nástup do zápasu měly Bouzková se Sorribesovou Tormovou, hned v úvodní hře uspěly na returnu. Další čtyři gemy patřily Siniakové s Hunterovou. Třetí nasazené tenistky sice pak dovolily soupeřkám brejk, zbytek sady si však pohlídaly.

Vítězky úvodního setu výborně vstoupily do druhého dějství, rychle vedly 4:0. Bouzková se španělskou parťačkou si v pátém gemu vypracovaly vedení 40:15 při vlastním podání, nadějný stav nevyužily a prohrály také zbývající hry zápasu.

Siniaková s Hunterovou se o semifinále utkají s vítězkami střetnutí Haddad Maiová, Townsendová – Hozumiová, Ninomijaová.

WTA

BNP Paribas Open, Indian Wells (ženy, USA, 11 918 990 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále čtyřhry
BOUZKOVÁ, Sorribesová Tormová (ESP) – Hunterová (AUS), SINIAKOVÁ 3:6, 0:6