Siniaková s Hunterovou slaví první titul! Bez ztráty setu ovládly debl v Dubaji

- Jan Vojkůvka

Kateřina Siniaková a Australanka Storm Hunterová vybojovaly první letošní titul! Na turnaji v Dubaji neztratily ani set a v sobotním finále porazily americko-australskou dvojici Nicole Melicharovou-Martinezovou a Ellen Perezovou 6:4, 6:2.

Dvě bývalé světové jedničky Kateřina Siniaková a Storm Hunterová se na třetím společném turnaji v této sezoně dočkaly své první trofeje. Stále poměrně čerstvě utvořený pár, jenž na Australian Open prošel až do semifinále, na turnaji WTA 1000 v Dubaji během čtyř zápasů neztratil ani set.

Už od úvodní rundy potvrzovaly Siniaková s Hunterovou, že do Spojených arabských emirátů dorazily ve výborné formě. Po výhře dvakrát 6:2 nad Miju Katovou s Aldilou Sutjiadiovou dokázaly porazit 7:6(3), 6:4 Šuko Aojamovou s Alexandrou Kruničovou. Následně v semifinále přehrály dvakrát 6:4 sehranou a silnou dvojici Gabrielu Dabrowskou s Erin Routliffeovou, které byly v Dubaji druhé nasazené.

V sobotu pak svou povedenou pouť špičkově obsazeným deblovým turnajem dotáhla česko-australská dvojice až ke kýžené první trofeji.

Finálový duel trval pouhých 76 minut a Siniaková s Hunterovou neprohrály ani jednou podání. Turnajovým trojkám Melicharové-Martinezové a Perezové naopak sebraly servis hned třikrát. V prvním setu se ukázal být klíčovým sedmý gem, v němž přes rozhodující bod přišel první brejk zápasu. Ve druhé sadě pak Siniaková a Hunterová udeřily dvakrát v první a sedmé hře.

Sedmadvacetiletá Siniaková, která je držitelkou sedmi grandslamových titulů po boku Barbory Krejčíkové, vybojovala svůj 23. deblový titul na nejvyšším okruhu. Storm Hunterová pak vyhrála osmý titul kariéry.