Není nač čekat! Halepová se díky divoké kartě vrátí už v březnu

- Jan Vojkůvka

Rumunská tenistka Simona Halepová, které byl tento týden razantně snížen trest za doping, se na tenisové kurty vrátí ještě během března. Bývalá světová jednička obdržela divokou kartu od pořadatelů turnaje WTA 1000 v Miami.

Když Simona Halepová dostala loni na podzim od Mezinárodní agentury pro bezúhonnost tenisu (ITIA) zákaz hraní na čtyři roky se zpětnou platností od 7. října 2022, byl to šok pro celý sportovní svět. Veleúspěšná Rumunka užila zakázanou látku Roxadustat, k tomu měla nesrovnalosti ve svém biologickém pasu.

Toto rozhodnutí napadla u Mezinárodní sportovní arbitráže v Lausanne, když poukazovala na důkazy, že užila kontaminované doplňky stravy, a se svým odvoláním uspěla. Z původních čtyř let, po nichž se mohla k tenisu vrátit až v říjnu 2026, se rázem stalo devět měsíců a Halepová může s okamžitou platností zpět na kurty. ITIA, respektive ITF, pak nepomohlo ani vlastní odvolání, které bylo arbitráží zamítnuto.

A jelikož se dvaatřicetiletá Rumunka udržovala alespoň trochu ve formě, s návratem nehodlá vůbec čekat. Dokonce jí pořadatelé hned prvního turnaje, který se po úspěšné arbitráži bude hrát, udělili divokou kartu. Ve druhé polovině března se tak představí na tisícovce v Miami.

„Jsem nadšená, že vám všem mohu oznámit, že se za dva týdny na Miami Open vrátím na okruh WTA! Děkuji turnaji, že mi dal tuto příležitost, a nemohu se dočkat, až se vrátím na kurt a budu moci hrát,“ napsala na sociálních sítích.

Halepová se naposledy na tenisových dvorcích představila v srpnu 2022, kdy prohrála úvodní kolo na US Open. Bude se tak jednat o její první turnaj po roce a půl.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Simona Halep (@simonahalep)