Oblíbený Monastir! Devatenáctiletý Nicod získal v Tunisku čtvrtý kariérní titul

- Michal Hladký

Jakub Nicod (474.) se šplhá žebříčkem ATP výš a výš. Letos už podruhé triumfoval na okruhu ITF, když si i tentokrát dokráčel pro titul na patnáctce v tuniském Monastiru. Ve finále tamního podniku přehrál Belgičana Simona Beaupaina (748.), a to za hodinu a 45 minut po setech 6:3, 6:4.

Devatenáctiletý Jakub Nicod vyrazil do Monastiru v roli nasazené jedničky. A pozici favorita potvrzoval od samotného úvodu, při své cestě do finále ztratil pouze jeden set. Český mladík tak ukázal, že mu dvorce v tuniském letovisku sedí, vždyť tu triumfoval už v lednu.

Boj o titul pro něj nezačal nejlépe. Belgičan Simon Beaupain nabyl ve třetí hře výhodu brejku, což ale Nicoda nakoplo. Podání si vzal okamžitě zpátky, načež v osmém gemu prolomil soupeři servis a sadu urval na svou stranu.

Ve druhém dějství se český tenista prezentoval kvalitním servisem, nasázel hned 7 es. Odvrátil všech pět brejkbolů, naopak k vítězství mu stačil jeden jediný. Ten ve třetím gemu využil, načež si pohlídal i zbytek utkání.

Jakub Nicod vybojoval už svůj čtvrtý singlový titul na okruhu ITF. Díky tomu si připíše do žebříčku ATP cenných 15 bodů, které ho posunou přibližně k 430. místu. Tím si vylepší své dosavadní kariérní maximum, jímž je 469. příčka.

Nicod v Monastiru zůstane ještě na další turnaj, který dnes odstartoval kvalifikací. Následně se přesune na pětadvacítku do francouzského Créteil.

Magic Hotel Tours, Monastir (muži, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
JAKUB NICOD (474.) – Simon Beaupain (BEL, 748.) 6:3, 6:4