Devatenáctiletý talent Nicod odstartoval sezónu titulem z Monastiru

- Petr Sumbal

Jakub Nicod (534.) se raduje ze zisku titulu na turnaji ITF M15 v Monastiru, poté co ve finále porazil japonského tenistu Rjukiho Macudu (616.) po setech dvakrát 6:4. Pro českého tenistu je to vynikající start do sezóny 2024, když zvítězil hned na prvním turnaji, do kterého letos nastoupil.

Devatenáctiletý český tenista přišel v pátém gemu o svůj servis a následně prohrával 2:4. Poté ale vyhrál čtyři gemy v řadě a první set tak putoval na jeho stranu.

Ve druhém setu čelil Nicod sedmi brejkbolům, ale o podání přišel jen jednou, a to ve třetím gemu. Od stavu 2:4 v neprospěch českého reprezentanta se opakoval průběh z prvního setu, Nicod opět vyhrál čtyři gemy po sobě, díky čemuž vyhrál set i celé finále.

Nicod vyhrál celý turnaj bez ztráty setu a raduje se ze zisku třetího titulu z turnajů ITF v kariéře, poté co loni ovládl podniky v Heraklionu a Aradu. Za titul získá Nicod na své konto 15 bodů.

V dalších dvou týdnech by se měl mladý tenista zúčastnit dalších dvou turnajů ITF 15 v Monastiru, kde bude plnit roli nasazeného hráče. Za tři týdny je pak přihlášen na pětadvacítku v tuniském Hammametu, kde bude muset projít kvalifikací.

Magic Tours by FTT, Monastir (muži, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Rjuki Macuda (JPN, 616.) – JAKUB NICOD (534.) 4:6, 4:6