Chceš děti? Světová dvojka odpovídala na dotazy fanoušků

- Filip Lefenda

Aryna Sabalenková během víkendu zodpovídala na svém Instagramu dotazy zvídavých fanoušků. A ačkoliv se drtivá většina otázek točila pochopitelně okolo tenisu, světová dvojka obdržela i některé z kategorie osobních.

Asi vůbec největší pozornost vyvolal dotaz, který směřoval k případnému mateřství. „Chceš mít děti?“ zeptal se jeden z fanoušků.

Pětadvacetiletá Běloruska odpověděla kladně. „Rozhodně ano. Možná za pět let, možná za deset. Anebo také za tři. Nechám to na vesmíru,“ reagovala s úsměvem Sabalenková.

Průpravu bude mít dvojnásobná grandslamová šampionka podle všeho dobrou. Už několik let udržuje partnerský vztah s o sedmnáct let starším krajanem Konstantinem Kolcovem. Bývalý profesionální hokejista, jenž byl v roce 1999 draftován Pittsburghem, má tři děti s bývalou manželkou. A podle příspěvků na sociálních sítích s nimi tráví Sabalenková dost času.

Ranařka původem z Minsku odpovídala rovněž na otázku, na co by dnes bylo hrdé její mladší já. „Určitě na to, že jsem se nevzdala svého snu ani v těžkých dobách,“ má jasno Sabalenková.

V roce 2022 si procházela velkou krizí. Vůbec ji neposlouchal servis, což se negativně projevovalo nejen na závratných počtech dvojchyb, ale ruku v ruce i na jejích výsledcích. Zdálo se, že jde její kariéra z kopce, Běloruska se ale nevzdala a dělala vše pro to, aby situaci zvrátila.

Na začátku následujícího roku si v Melbourne dokráčela poprvé v životě pro titul z grandslamu. V září téhož roku pokořila další metu – premiérově se octla na prvním místě ženského žebříčku. Letošní ročník pak zahájila na Australian Open obhajobou trofeje.