Parťák Macháče zářil! Nadělil kanára, Musettiho smetl za hodinu

- Radek Štohl

Č'-čen Čang (47.) potvrzuje solidní výsledky z posledních dnů. Po deblovém triumfu z Marseille, na který dosáhl s Čechem Tomášem Macháčem, tento týden úspěšně vstoupil do turnaje kategorie ATP 250 v Dauhá. Za pouhých 62 minut vyřídil sedmého nasazeného Lorenza Musettiho (26.) po setech 6:2, 6:0.

Sedmadvacetiletý čínský tenista v současné době pobývá na 47. místě rankingu dvouhry, dosahuje nejlepšího kariérního umístění. A podle uplynulých turnajů chce umístění v TOP 50 ještě vylepšit.

V první polovině února dosáhl na singlové čtvrtfinále v Marseille, ve francouzské metropoli mimo jiné vyřadil bývalou světovou šestku Félixe Augera-Aliassimeho (28.). V Dauhá na tuto výhru navázal.

Čanga v úvodním kole lukrativního podniku čekal o šest let mladší Musetti, jenž se řadí k největším talentům současného tenisu. Na kurtu však nešlo poznat, komu jaká pozice patří.

Č'-čen Čang v úvodní sadě přišel o pouhé dva gemy, za 34 minut slavil zisk prvního setu. Ve druhém dějství řádil, soupeři jen v jedné hře dovolil tři a více fiftýnů. Za pouhých 62 minut se radoval z postupu do osmifinále.

Pondělní výhra Čanga se navíc zapsala do historie tohoto podniku. Aktuální člen TOP 50 se stal vůbec prvním Číňanem, který na tomto turnaji vyhrál zápas.

O vylepšení letošního maxima zabojuje uprostřed týdne, kdy ho bude čekat lepší z dvojice Gael Monfils (68) – Botic Van De Zandschulp (70.).