Tisícovku v Dubaji odehrají čtyři Češky. Vondroušová sedmou nasazenou

- Jan Vojkůvka

Zatímco turnaj kategorie WTA 1000 v katarském Dauhá v sobotu vyvrcholí, už v neděli se rozehraje další tisícovka ve Spojených arabských Emirátech. V Dubaji odehrají hlavní soutěž dvouhry také čtyři české tenistky. Pozici sedmé nasazené bude v pavouku hájit Markéta Vondroušová.

Původně měly v Dubaji startovat také Karolína Muchová a Barbora Krejčíková, obě se ale musely kvůli zraněním odhlásit. Turnaj pak vynechá rovněž Linda Nosková. Jedinou českou hráčkou, která se vešla mezi nasazenou šestnáctku, je turnajová sedmička Markéta Vondroušová.

Její start na turnaji proběhne v pondělí či v úterý, když nastoupí rovnou do druhého kola. Její soupeřka vzejde ze souboje mezi Mirrou Andrejevovou a Peyton Stearnsovou. Zejména možnost hrát proti mladé Rusce Andrejevové rozhodně není tím nejsnadnějším losem pro druhé kolo.

V pavouku hlavní soutěže nechybí Karolína Plíšková, která se v pátek musela odhlásit před semifinálovým zápasem v Dauhá proti Ize Šwiatekové kvůli zranění v dolní polovině zad. Česká tenistka, která tím přišla o šňůru devíti výher v řadě, by měla být připravená v úvodním kole v Dubaji znovu hrát a její soupeřkou bude Číňanka Šuaj Čang.

Kateřina Siniaková měla původně startovat v kvalifikaci pro dubajskou tisícovku, ale nakonec se vešla do hlavní soutěže a může se těšit na souboj s Američankou Emmou Navarrovou. Pokud postoupí do druhého kola, narazí na nasazenou osmičku Mariu Sakkariovou.

Poslední Češkou v hlavní soutěži je Marie Bouzková. Té los přidělil těžkou soupeřku v podobě Anastasije Pavljučenkovové, která tento týden v Dauhá postoupila až do semifinále a na cestě turnajem vyřadila například Vondroušovou.