Muchová nebude hrát ani v Dubaji. Vypadne z elitní desítky

- Jan Vojkůvka

Karolína Muchová stále není připravena na návrat do zápasového kolotoče. Česká hráčka, která hrála naposledy loni na US Open, se odhlásila také z turnaje v Dubaji, kde měla obhajovat loňské čtvrtfinále. Kvůli tomu vypadne z Top 10 světového žebříčku.

Zatímco minulý rok byl pro Muchovou na tenisových dvorcích životní, letošek prozatím přináší jen řadu zklamání. Česká tenistka, která si zahrála finále Roland Garros a semifinále US Open, díky čemuž pronikla poprvé v kariéře do elitní světové desítky, od loňského září laboruje se zraněným zápěstím.

Kvůli tomuto zranění je ze hry už takřka půl roku a zmeškala nejen Turnaj mistryň v Cancúnu, na který se poprvé kvalifikovala, ale letos i úvodní grandslam sezony v Melbourne. Byť to několikrát vypadalo s návratem Muchové nadějně, tak stále není její pravé zápěstí ve stoprocentní kondici.

Sedmadvacetiletá Češka vynechala vedle Australian Open také tisícovku v katarském Dauhá a příští týden nebude obhajovat ani čtvrtfinále v Dubaji. Absence na turnaji ve Spojených arabských Emirátech se negativně promítne do pořadí hráčky z Olomouce v žebříčku WTA.

Muchová, která aktuálně drží 10. místo, odečtě za Dubaj 190 bodů a klesne minimálně na jedenácté místo. Její umístění ve světovém žebříčku pak může být po Dubaji ještě horší, pokud se bude dařit konkurentkám, které jsou v rankingu za ní.

Aktuální plán Muchové stále počítá s absolvováním turnaje v americkém San Diegu na přelomu února a března. Poté by měla obhajovat čtvrtfinále v Indian Wells a třetí kolo v Miami. Klíčový pro účast na amerických turnajích ovšem bude stav jejího zápěstí.