Šňůru Plíškové zastavilo zranění. Proti světové jedničce nenastoupí

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková byla přinucena své působení na turnaji WTA v katarském Dauhá ukončit. V pátek měla nastoupit k semifinálovému utkání proti světové jedničce Ize Šwiatekové, kvůli zranění v dolní polovině zad se však před zápasem odhlásila. Svou roli ve zdravotních problémech zajisté hrál i našlapaný program, Plíšková měla odehrát devátý zápas v devíti dnech.

Jednatřicetiletá Plíšková má za sebou jedno z nejlepších období posledních let. Česká hráčka dokázala vyhrát devětkrát v řadě, minulý týden vybojovala svůj sedmnáctý titul v rumunské Kluži a v katarském Dauhá dokázala projít až do semifinále.

K utkání s Igou Šwiatekovou se měla Plíšková postavit v pátek odpoledne. Zhruba dvě hodiny před střetnutím ovšem byla zveřejněna informace, že z důvodu zranění v dolní polovině zad musí česká tenistka utkání vzdát.

Rodačka z Loun dala svému tělu v posledních dnech pořádně zabrat. Od 8. února hrála každý den, vybojovala osm vítězství během osmi dnů a mezi tím stihla ještě noční přelet z Kluže do Dauhá s přestupem v Istanbulu, na což neměla ani celých 24 hodin. Přesto na katarské tisícovce ustála tři náročné třísetové duely a ve čtvrtek porazila ve čtvrtfinále Naomi Ósakaovou ve dvou tiebreacích.

Přestože do semifinále nenastoupila, tak díky skvělým výkonům z posledních dnů si výrazně vylepší pořadí ve světovém žebříčku. Před turnajem v Kluži klesla Plíšková až na 78. místo, ale zisk titulu jí dopomohl k posunu na 59. příčku. Zásluhou postupu do semifinále v Dauhá si vylepší své postavení v rankingu na 36. místo.

Plíšková by měla startovat také na turnaji v Dubaji, který začíná v neděli. Je ovšem otázkou, jestli kvůli zdravotním obtížím tuto akci nevynechá a nevrátí se na kurty až na tisícovce v americkém Indian Wells, kde se bude hrát na začátku března.