Skvělá Siniaková! Češka v Dauhá senzačně vyřadila světovou trojku

- Michal Hladký

Vítězství v Aucklandu a semifinále Australian Open. Rozhodně se nedá říct, že by Coco Gauffová byla letos bez formy. Jenže v Dauhá světová trojka tvrdě narazila, ve svém úvodním zápase na turnaji neuhrála s Kateřinou Siniakovou ani set. A Češka si díky tomu připsala první výhru proti hráčce z top 10 od roku 2022, kdy shodou okolností vyzrála právě na mladou Američanku.

Kateřina Siniaková doposud na okruhu WTA Coco Gauffovou ani jednou nepřekonala. Z šesti dosavadních vzájemných duelů ovládla jeden, jenže ten se odehrál ve finále Poháru Billie Jean Kingové.

Královéhradecká rodačka se tak dočkala až nyní. A světovou trojku porazila suverénním způsobem, vítězku loňského US Open vyprovodila z kurtu po hodině a 20 minutách výsledkem 6:2, 6:4.

Česká tenistka vstoupila do 2. kola tisícovky v Dauhá fantasticky. Okamžitě prolomila Američance servis, což zopakovala také v páté hře. Pohodlné vedení neztratila a první sadu nečekaně jednoduše dotáhla do vítězného konce.

Vše napovídalo tomu, že tvrdá rána Gauffovou probere. Druhé dějství patřilo od začátku jí, ihned si utvořila náskok 4:0. Jenže od toho momentu neuhrála ani jeden gem a s turnajem se rozloučila.

„Jsem na sebe pyšná. Jsem opravdu šťastná, že tu mohu zůstat o něco déle. Cítím se sebevědomě, myslím si, že hraju dobře. Doufám, že tu budu moct ukázat více kvalitního tenisu,“ nechala se slyšet 42. tenistka světového žebříčku.

Siniakové šel fantasticky return, vypracovala si celkově 14 brejkbolů. K premiérovému postupu do osmifinále Qatar TotalEnergies Open jí stačilo proměnit šest z nich. Těšit se tak může na Danielle Collinsovou, přemožitelku Marie Bouzkové. S tou se Češka naposledy utkala na konci listopadu v Poháru Billie Jean Kingové, kdy jí podlehla ve dvou setech.

Qatar TotalEnergies Open 2024, Dauhá (ženy, QAT, 3 211 715 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ (42.) – Coco Gauffová (USA, 3.) 6:2, 6:4