Noční zápas v Marseille zvládl. Lehečka si poradil s mečbolem a vyřadil bývalého člena Top 10

- Jan Vojkůvka

Český tenista Jiří Lehečka si na svůj zápas prvního kola na halovém turnaji v Marseille musel počkat až téměř do půl desáté večer. Na kurtu posléze strávil takřka dvě hodiny, během kterých čelil dokonce mečbolu. Belgičana Davida Goffina nakonec po spanilém obratu udolal 3:6, 7:5, 6:2.

Výhoda (či nevýhoda?) halových turnajů spočívá v tom, že se může hrát i v době, kdy například v Česku už platí tzv. noční klid. Právě s nočním utkáním, které se ale naštěstí nepřehouplo přes půlnoc, se musel v Marseille vypořádat během úterního programu také Jiří Lehečka, jenž se na dvorci potkal s bývalým sedmým hráčem světa Davidem Goffinem z Belgie.

Přestože třiatřicetiletý Goffin už neoplývá takovou výkonností, která jej zdobila před lety, a v Marseille musel dokonce do kvalifikace, tak znovu prokázal, že tenis rozhodně nezapomněl. Lehečkovi jeho herní styl dělal velké problémy více než set a půl a nechybělo mnoho, aby turnajová osmička z turnaje vyletěla hned v prvním kole.

V prvním setu se Goffinovi povedlo prorazit Lehečkovi hned dvakrát podání a výborně hrál i ve druhém dějství. Po brejku v šestém gemu se prokousal až do vedení 5:2 a v osmém gemu si na returnu vypracoval dokonce mečbol. Právě v ten okamžik se ale Lehečka, jenž se dostal na pokraj vyřazení, nastartoval k parádnímu obratu.

Mečbol odvrátil, v devátém a jedenáctém gemu obral Belgičana o podání a druhý set získal na své konto pěti vyhranými gemy v řadě. V rozhodujícím setu navíc začal servírovat skutečně znamenitě a už nenechal nikoho na pochybách, kdo půjde v Marseille do osmifinále.

Pro vítězství si došel i díky dvěma brejkům ze třetí a páté hry. Duel pak úspěšně dopodával v osmém gemu.

V dalším kole si Jiří Lehečka zahraje s domácím Arthurem Rinderknechem, v současnosti 94. hráčem světového žebříčku. Francouz v úvodní rundě porazil amerického kvalifikanta Maxima Cressyho 6:7, 7:5, 6:2.