První v historii! Bublik získal unikátním způsobem titul v Montpellieru

- Marek Bartošík

Jeden z největších šoumenů na okruhu Alexander Bublik se v neděli dočkal své čtvrté trofeje z turnajů ATP. Šestadvacetiletý tenista triumfoval podruhé v kariéře ve francouzském Montpellieru, kde uspěl už předloni. A tentokrát dosáhl na titul zcela unikátním způsobem. Stal se totiž prvním hráčem v historii, který otočil všechny své zápasy na turnaji ATP z 0:1 na sety.

Denis Shapovalov, Alexander Ševčenko, Félix Auger-Aliassime ani Borna Čorič nedokázali na akci Open Sud de France využít toho, že vedli nad Alexandrem Bublikem 1:0 na sety. Kazachstánský tenista průběh utkání ve všech případech otočil. Proti Kanaďanu Shapovalovovi dokonce odvrátil tři mečboly a zvítězil po velké bitvě 1:6, 7:6(12) a 6:3!

Ve finálovém duelu si Bublik poradil poměrem 5:7, 6:2 a 6:3 s Bornou Čoričem. „Už v prvním utkání jsem byl na pokraji porážky a teď tady stojím s trofejí,“ řekl při ceremoniálu Bublik, jenž se v novém vydání žebříčku ATP posunul na 23. místo.

Kazachstánský šoumen triumfoval v Montpellieru také předloni, jeho tvář tedy už figurovala mezi dalšími bývalými vítězi populárního turnaje na jihu Francie. „Pokud takhle budu hrát nadále, možná tady budu mít více svých fotografií,“ poznamenal v dobré náladě Bublik, který slavil titul i loni v Halle a Antverpách.