Finálový sen se rozplynul. Náš výkon byl dobrý, měly jsme trochu smůlu, říká Siniaková

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Obrovské drama s nešťastným koncem odehrály v semifinále Australian Open Kateřina Siniaková se svou australskou spoluhráčkou Storm Hunterovou. V utkání proti Belgičance Elise Mertensové a Su-wej Sie z Tchaj-wanu rozhodovalo pouhých pár míčků, konečné skóre bylo 5:7, 6:1 a 3:6.

„Myslím si, že jsme odehrály super zápas a samozřejmě mě mrzí, že jsme nevyhrály. Domnívám se, že jsme byly lepší tým, chodily jsme si pro to a byly agresivní, ale bohužel důležité míče se nám nesešly. Spoustu gemů jsme měly dobře rozehraných, ale nedokázaly je dokončit. Musíme si pro to chodit. Že to tam upindíme, není úplně naše hra,“ krčila rameny Siniaková.

Česko-australský pár vedl 4:0 a 40:15 a Siniaková měla nahraný volej na síti, který zkazila. Při otázce, jaký konkrétní míček ji mrzí nejvíc, připomněla tuto situaci. „Mrzí mě ten forhendový volej za stavu 4:0 a 40:15, který jsem poslala do autu. Bohužel se to stalo,“ trpce se usmála a pokračovala: „Máte sekundu na to rozhodnout se, jak budete hrát. Asi tam bylo hodně myšlenek a chtěla jsem to zahrát až moc skvěle. Tenhle moment mě hodně mrzí, ale bavili jsme se s týmem, že i kdyby to bylo 5:0, stejně nikde není psáno, co by se stalo dál.“

Sie s Mertensovou dokázaly srovnat na 4:4 a v koncovce nakonec první sadu urvaly. „Udělaly jsme pár chyb, kterými jsme je vrátily do hry, a pak už to bylo vyrovnané. Zkazily jsme tam dva voleje, udělaly dvojchybu a už se hrálo znovu,“ popsala Siniaková. „Myslím, že bychom neměly ztratit první set z takového vedení. Pustily jsme si je do zápasu samy. Za stavu 4:0 jsme možná zbytečně zpanikařily. Vedly jsme a nemusely se tak hnát. Měly jsme víc brejkbolů a více šancí, ale nesešlo se nám to v jednu chvíli,“ litovala.

Prohraný set nenechal na Siniakové s Hunterovou žádné psychické stopy. Druhé sadě kralovaly od začátku až do konce. Ve třetím setu měly Hunterová se Siniakovou brejkboly v první, třetí i páté hře, ale celkem pět šancí na brejk nezužitkovaly. Soupeřkám stačila jediná šance za stavu 3:4, kdy Hunterová zahrála volej na síti, ale Su-wej šťastně nastavila raketu a byl z toho luxusní vítězný míč.

„Člověk neví, co od ní přijde. Tady jsme měly trochu smůlu. Kdyby to Su-wej nevrátila, tak se hraje dál,“ netajila Siniaková zklamání.

Přesto se snažila zůstat pozitivní. „Výkon z naší strany byl ale dobrý a musíme v něm pokračovat i na dalších turnajích.“ V šatně pak mohla sdílet smutek se svým přítelem Tomášem Macháčem, který také prohrál v napínavém deblovém semifinále. „Potkali jsme se v šatně, dneska prostě nebyl náš den,“ konstatovala Siniaková.

Se spoluprací se svou parťačkou Hunterovou je spokojená a chtějí spolu vydržet alespoň jednu sezonu. „Storm je menší, nehraje a neservíruje tak rychle, ale tím, že je levačka, můžeme zase použít jiné varianty. Chtěla jsem zůstat hrát na stejné straně kurtu, to se mi splnilo, takže se toho pro mě tolik nezměnilo. Stejně jako dřív musím být agresivní a hrát aktivně,“ dodala Siniaková.

Australian Open, Melbourne (AUS, 86 500 000 AUD, tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry žen
Hunterová (AUS), SINIAKOVÁ – Sie (TPE), Mertensová (BEL) 5:7, 6:1, 3:6