Nestárnoucí Paes! Legendární indický tenista má na dosah další rekord

- Jan Havlovic

Indie v pátek dopoledne rozehrála utkání asijsko-oceánské skupiny proti Novému Zélandu. Součastí týmu kapitána Ananda Amritraje je také Leander Paes, osminásobný grandslamový vítěz, který o tomto víkendu zaútočí na překonání jednoho zajímavého rekordu.

I ve svých čtyřiačtyřiceti letech stále aktivně objíždí grandslamy a turnaje ATP. Na nedávno skončeném Australian Open nastoupil ve smíšené čtyřhře po boku Martiny Hingisové, se kterou získal již čtyři grandslamové tituly. Švýcarsko-indickému páru se však v letošním roce v Austrálii zvítězit nepodařilo – skončil ve čtvrtfinále na raketě dvojice Stosurová, Groth. Paes však na dvorci ukazoval, že do starého železa ještě rozhodně nepatří...

Nyní vítěz osmi grandslamových titulů míří za překonáním významného rekordu. Paes nastoupí v sobotu do čtyřhry po boku Vishnu Vardhana a pokud indický pár zvítězít, Paes překoná rekord Nicola Pietrangeli v počtu vyhraných zápasů ve čtyřhře v rámci Davisova poháru. Oba borci jich mají aktuálně na kontě 42!

Svou vůbec první čtyřhru v Davis Cupu odehrál Paes v roce 1990, tedy před sedmadvaceti lety! Legendární indický tenista však v rozhovoru pro tennisworldusa.org uvedl, že by v kariéře ještě rád pokračoval. „Těším se, až vyhraju ještě nějaký ten grandslam,“ vyřkl Paes své cíle. 

Na svém kontě má Paes celkem osm grandslamových titulů ve čtyřhře, z čehož dvakrát vyhrál po boku Radka Štěpánka a dvakrát s dalším českým parťákem Lukášem Dlouhým. „Už nemusím nic nikomu dokazovat. Hraji tenis, protože tu hru mám rád. Za posledních 30 let jsem odvedl velký kus práce, na což jsem náležitě hrdý,“ dodal indický tenista závěrem. 

Na nedávno skončeném Australian Open zaujal pár Hingisová, Paes bizarním ošetřováním zad indického tenisty během jednoho ze zápasů - více ZDE.