Junior Brunclík má v Austrálii svou „Berdych Army“! Moc jsem si to užil, pochvaluje si

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Asi největší množství fanoušků ze všech českých tenistů podporuje v juniorských soutěží sedmnáctiletého Petra Brunclíka. „Jedna skupina je přímo tady z Austrálie. Moje maminka před třiceti lety dělala sparingpartnerku deblistce Heleně Vildové. Bydlela tady v rodině a i já jsem měl možnost strávit před začátkem turnaje nějaký čas u nich. Teď se na mě všichni přijeli podívat a doplnili je nějací další přátelé mé mamky,“ popsal tenista pražské Sparty.

Brunclíkův fanklub dal vzpomenout na slavnou Berdychovu armádu, která v Austrálii řádila zhruba před patnácti lety. Berdych Army tvořilo zhruba třicet kamarádů ze školy v Melbourne, kteří chodili Tomáše Berdycha hlasitě podporovat na každý zápas.

Atmosféra na utkání byla velmi bouřlivá a Brunclík se svým fanouškům odměnil parádním výkonem. „Byl to skvělé, moc jsem si to užil. Moc mi pomáhá, že mě takhle hecují a podporují.“

Brit Benjamin Gusic Wan byl v defenzivě během zápasu nejen co se týká fanouškovské podpory. „Ze začátku soupeř trochu kousal. Moc toho nezkazil, držel hodně balon ve hře a povedly se mu nějaké prohozy. Zkoumal jsem, co by na něj mohlo platit, a pak už to šlo.“

Za stavu 3:3 si sice ještě Brit v předlouhém gemu čítajícím dvacet výměn podání udržel, ale o příští servis už přišel, když neudržel vedení 40:0. „Byla škoda, že jsem ten sedmý gem nakonec prohrál, šance jsem nevyužil. V příští hře jsem ho naopak brejkl s velkým štěstím. Zahrál jsem defenzivní kraťas, který se zastavil úplně u sítě, a soupeř ho zkazil. Pak jsem vyhrál tři balony v řadě a v pohodě jsem set do servíroval,“ popisoval.

Druhý set už měl Čech plně pod kontrolou. „Cítil jsem, že je soupeř trochu hotový z toho, jak se mu nedaří. Dělal víc chyb, a proto to bylo snazší,“ pochvaloval si devatenáctý nejlepší junior světa.

V osmifinále čeká Brunclíka devátý hráč světa Kaylan Bigun z USA. „Toho jsem poznal už v deseti letech na turnaji Smrikva Bowl. V té době hrál úplně neskutečně a byl podle mě nejlepší na světě. Je to skvělý tenista, se kterým jsem několikrát hrál. Naposledy asi před rokem v turecké Antalyi na družstvech, kde mě porazil. Moc se na ten zápas těším,“ dodal na závěr.

Australian Open, Melbourne (AUS, 86 500 000 AUD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry juniorů
Benjamin Gusic Wan (GBR) – PETR BRUNCLÍK 4:6, 2:6