Pavlásek o Macháčovi s Čangem: Můžou to celé vyhrát! Nemají co ztratit

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Adam Pavlásek s Arielem Beharem v Melbourne vyrovnali svůj nejlepší společný výsledek z loňského Wimbledonu. K postupu do semifinále Australian Open přes dvojici Tomáš Macháč, Č'-čen Čang však byli daleko (3:6, 1:6). „Na začátku zápasu jsme měli ve dvou gemech za sebou šanci soupeře brejknout, ale oni to dokázali ustát. Byla tam při brejkbolu jedna výměna, ale nevyhráli jsme ji. Pak už nám nedali skoro čuchnout a přejeli nás. Soupeři odehráli neskutečný zápas a bylo jasně vidět, jak velkými zbraněmi v deblu jsou servis a return. Klobouk dolů před tím, jak hlavně Machy dneska returnoval,“ uznale pravil Pavlásek, který musel hned po utkání na dopingovou kontrolu.

Od stavu 3:2 už na kurtu dominoval čínsko-český pár Čang, Macháč. „Tomášovi jsem po zápase poblahopřál, protože to, co tady předvádí už prvního kola, je úžasné. S Čangem jsou oba na koni a to, jak oba dneska returnovali, bylo neskutečné,“ uznal.

Pavlásek byl z deblové dvojice s Beharem tím, kdo byl na kurtu lepší, Beharovi nešel servis a trochu zápasil i s returnem. „Paradoxně jsem se dneska cítil dost dobře. Trochu jsme dojeli na to, že jsme oba úplně dobře nepodávali. Parťák šel dneska hodně často přes druhý servis, a to proti těmhle klukům, kteří tak dobře returnují, není úplně ideální,“ hodnotil Pavlásek.

Pro čtvrtfinále Ariel Behar s Adamem Pavláskem oblečení sladili, přesto to na kurtu nevyšlo. „Dneska jsme se domluvili, že bychom mohli nastoupit ve stejném, ale úplně o oblečení to není. Je to o výkonech, a i když jsme dneska nehráli špatně, kluci byli prostě lepší,“ mínil Pavlásek.

Čtvrtfinále na grandslamovém turnaji není pro nenasazený pár špatný výsledek. „Před turnajem bychom čtvrtfinále brali, zvlášť, když jsme porazili dva nasazené páry. Určitě bych si ale nestěžoval, kdybychom postupovali dál. Kdybychom ovšem prohráli nějaký vyrovnaný zápas, byl bych naštvaný víc, tohle bylo rychlé a dost jednostranné,“ dodal rodák z Bílovce.

Pavlásek o výkonech specialistů na singl Čangovi s Macháčem mluvil velice uznale. „Myslím, že to můžou celé vyhrát. Oba mají poslední dobou výborné výsledky v singlu a porazili tady skvělé hráče i v deblu – v čele s Ramem a Salisburym. Navíc si hodně věří, returnují plnou silou a padá jim to tam. Jdou si to užít, nemají co ztratit a neprožívají u toho takový stres jako deblisté,“ přemýšlel.

Duo Behar, Pavlásek bychom měli spolu na kurtu vídat i nadále. „Budeme pokračovat. Uhráli jsme semifinále v Hongkongu, čtvrtfinále na Australian Open. Uvidíme, co bude za měsíc nebo dva, ale aktuálně jsme domluveni, že budeme hrát spolu. Máme to nastavené tak, že mi Ariel pomáhá na síti, kde vyčnívá, a odzadu to beru já na sebe a pomáhám jemu. Všichni máme své slabiny a jsme tu od toho, abychom si na kurtu pomáhali.“

Po vyřazení z deblu čeká Pavláska cesta do Evropy. „Příští týden máme Davis Cup s Izraelem v Třinci. Pak jsem přihlásil Marseille, ale uvidím, jestli budu hrát nebo ne, protože parťák hraje Davis Cup v Uruguay a tenhle turnaj nestihne. Zkoušel jsem Tomáše Macháče, ale ten je zapsaný s Čangem a nevědí, zda budou hrát či ne. Pak nás s Arielem čekají turnaje v Rotterdamu, Dauhá a v Dubaji,“ popisuje další plány.

Australian Open, Melbourne (AUS, 86 500 000 AUD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále čtyřhry mužů
Behar (URU), PAVLÁSEK – MACHÁČ, Čang (CHN) 3:6, 1:6