Chci bojovat o každý míč a nic nevzdávat! Krejčíková po otočce neskrývala odhodlání

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Překvapivý konec v úvodním kole grandslamu se neopakoval. Barbora Krejčíková hodila loňské US Open za hlavu a do turnaje v Melbourne vstoupila vítězně. Ale krasojízda to v podání české tenistky rozhodně nebyla, v zápase s Japonkou Maiou Hontamaovou se pořádně nadřela. A možná proto je vítězství o něco cennější. „Byla jsem naštvaná, že mi to nejde, jak si představuji. Hlavně na sebe, soupeřka hrála sice dobře, ale věděla jsem, že umím podat lepší výkon,“ povídala českým novinářům rodačka z Ivančic.

Barbora Krejčíková si musela pořádně oddechnout. S japonskou kvalifikantkou Hontamaovou prohrávala už 2:6 a 1:3 a na kurtu se evidentně trápila. „Chybí mi zápasová praxe, potřebovala bych toho odehrát více. Nešel mi servis, netrefovala jsem se ve výměnách, soupeřka byla dokonce agresivnější,“ smutnila tenistka, která v souboji natropila 47 nevynucených chyb.

Jenomže pak nastal zlom.

Vítězka French Open z roku 2021 začala Hontamaovou výrazně přehrávat, díky čemuž nakonec otočila výsledek ve svůj prospěch. „Od půlky druhé sady jsem začala hrát na větší riziko. Pak už jsem věřila, že začnu předvádět ve třetím setu lepší tenis a donutím ji k většímu počtu chyb,“ nechala se slyšet Krejčíková, jež 122. tenistku světového žebříčku udolala po sadách 2:6, 6:4 a 6:3.

Skvělý výkon Japonky nebyl jediným problémem, který Krejčíkovou trápil. Ve třetí sadě si nechávala ošetřovat pravé chodilo. „Udělal se mi puchýř pod tejpem, bolelo mě to a potřebovala jsem, aby mi nohu přetejpovali. Nic příjemného, ale neomezovalo mě to,“ ujistila rodačka z Ivančic, na kterou ve druhém kole úvodního grandslamu sezony čeká Němka Tamara Korpatschová.

A Barbora Krejčíková bude chtít minimálně navázat na své loňské vystoupení v Melbourne, kdy dokráčela až do osmifinále. „Mentálně jsem nastavena správně. Chci bojovat o každý balón, nic nevzdávat a prokousat se všemi nástrahami, které se v zápasech vyskytnout,“ povídala osmadvacetiletá Češka odhodlaně.

Kromě dvouhry míří olympijská vítězka za dobrými výsledky také ve čtyřhře. Po listopadovém finále Poháru Billie Jean Kingové změnila parťačku, v Austrálii ji doprovází stuttgartská rodačka Laura Siegemundová. Společně už letos nastoupily v Adelaide, kde kvůli zranění Němky vzdaly semifinálový duel.

„Zdravotně by měla být už fit, mluvila jsem s ní dneska a říkala, že se cítí dobře. V Adelaide nám to šlo. Byla jsem ráda, že jsem si s ní mohla zahrát první dva zápasy a těším se na to, co nás společně čeká v Melbourne,“ řekla držitelka sedmi grandslamových prvenství ve čtyřhře.

Australian Open, Melbourne (AUS, 86 500 000 AUD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry žen
Mai Hontamaová (JPN, 122.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (10.) 6:2, 4:6, 3:6