Sisková pokračuje ve sběru deblových trofejí. Vyhrála padesátku v Nonthaburi

- Jan Vojkůvka

Anna Sisková získala na turnaji ITF W50 v thajském Nonthaburi titul ve čtyřhře. Česká tenistka po boku Xenie Zajcevové porazila polsko-japonskou dvojici Maja Chwaliňská, Juki Naitová po setech 7:5, 7:6(3). Jedná se už o její 23. deblový titul v kariéře a 22. trofej na okruhu ITF.

Dvaadvacetiletá Sisková otevřela sezonu na turnaji WTA v Aucklandu, kde ve dvouhře neprošla kvalifikací, nicméně ve čtyřhře dokázala vybojovat po boku Francouzky Ponchetové postup do semifinále.

Z Nového Zélandu se česká tenistka přesunula do Thajska. Byť ve dvouhře vypadla hned v prvním kole, ve čtyřhře s Ruskou Zajcevovou nenašla přemožitelky a rozšířila velmi bohatou sbírku titulů ze čtyřhry. V Nonthaburi vyhrála už svůj 22. turnaj na okruhu ITF, na kontě má také jednu trofej z turnaje WTA 125.

V samotném finále se Sisková se Zajcevovou v prvním setu dostaly do vedení 3:1, ale náskok neudržely a záhy bylo srovnáno na 3:3. O zisku první sady rozhodly až v závěru, kdy za stavu 5:5 získaly další brejk, který pak také potvrdily.

Ve druhé sadě Sisková se Zajcevovou prohrály první dva gemy, ztrátu ale rychle dohnaly a srovnaly na 2:2. Od té doby už žádný z párů podání soupeřek neprorazil, takže set dospěl až do zkrácené hry. Do té vstoupily Sisková se Zajcevovou ziskem pěti bodů v řadě a tiebreak nakonec vyhrály 7:3.

Siskové bude v novém vydání světového žebříčku čtyřhry patřit 86. místo. Za vítězství v Nonthaburi nepřipíše žádné body, jelikož vyrovnala svůj zisk z loňského turnaje v britském Loughborough.