Denní menu: Lehečka vyhrál v Adelaide premiérový ATP titul, Sisková má deblovou trofej

- Redakce

Jiří Lehečka se raduje z premiérového titulu z turnajů ATP, v australském Adelaide otočil finále proti britskému tenistovi Jacku Draperovi. Kromě cenné trofeje se český tenista může těšit také z vylepšení svého žebříčkového maxima na 23. příčku. Anna Sisková získala titul ve čtyřhře na turnaji ITF v thajském Nonthaburi.

Češi v akci

Lehečka ovládl turnaj v Adelaide, slaví premiérovou trofej
Jiří Lehečka (32.) se raduje ze zisku premiérové trofeje z turnajů ATP! Český tenista tahal v prvním setu i na začátku toho druhého za kratší konec, nakonec ale dokázal finále proti Jacku Draperovi (62.) otočit a vyhrál 4:6, 6:4 a 6:3. Do nadcházejícího Australian Open tak bude dvaadvacetiletý tenista vstupovat jako čerstvý vítěz turnaje ATP 250 v Adelaide a také jako 23. tenista světového žebříčku, což bude jeho nové maximum.

Utkání se podrobněji věnujeme v samostatném článku.

Sisková získala v Thajsku třiadvacátou deblovou trofej
Anna Sisková získala na turnaji ITF W50 v thajském Nonthaburi titul ve čtyřhře. Česká tenistka po boku Xenie Zajcevové porazila polsko-japonskou dvojici Maja Chwaliňská, Juki Naitová po setech 7:5, 7:6(3). V prvním setu se Sisková se Zajcevovou dostaly do vedení 3:1, ale náskok neudržely a záhy bylo srovnáno na 3:3.

O zisku první sady rozhodly až v závěru, kdy za stavu 5:5 získaly další brejk, který pak také potvrdily. Ve druhé sadě Sisková se Zajcevovou prohrály první dva gemy, ztrátu ale rychle dohnaly a srovnaly na 2:2. Od té doby už žádný z párů podání soupeřek neprorazil, takže set dospěl až do zkrácené hry. Do té vstoupily Sisková se Zajcevovou ziskem pěti bodů v řadě a tiebreak nakonec vyhrály 7:3.

Nicod si v Monastiru zahraje finále
Jakub Nicod (534.) zvládl semifinále na turnaji ITF M15 v Monastiru, Němce Nicolu Kuhna (708.) porazil 6:3, 6:2 za hodinu a 34 minut. Nicod ve třetím gemu jako první přišel o servis, ale rychle se zase vrátil do hry brejkem ve čtvrté hře a Němcovo podání získal ještě v šestém gemu. Do druhé sady vstoupil devatenáctiletý český tenista brejkem a Kuhnovo podání prolomil ještě v páté hře. Zítra si Nicod zahraje o svůj třetí titul z turnajů ITF.

ATP/WTA

Adelaide International (muži, AUS, 661 585 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Jack Draper (GBR, 62.) – JIŘÍ LEHEČKA (32.) 6:4, 4:6, 3:6

Utkání se podrobněji věnujeme v samostatném článku.

ITF World Tennis Tour

ITF Pro Circuit Presented by SAT (1), Nonthaburi (ženy, THA, 40 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
SISKOVÁ, Zajcevová – Chwaliňská (POL), Naitová (JPN) 7:5, 7:6(3)

Antalya Series (muži, TUR, 15 000 USD, antuka)
Semifinále čtyřhry
Horoz, Ilkel (oba TUR) – Heller (GER), KELLOVSKÝ 4:7, 4:6

Čtvrtfinále čtyřhry
Alkaya, Azkara (oba TUR) – Heller (GER), KELLOVSKÝ 3:6, 4:6

Magic Tours by FTT, Monastir (muži, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Nicola Kuhn (GER, 708.) – JAKUB NICOD (534.) 3:6, 2:6