Komplikace na začátku sezony. Vondroušová odpískala generálku před Australian Open kvůli zranění

- Jan Vojkůvka

Markéta Vondroušová musela před nadcházejícím Australian Open pozměnit svůj turnajový program. Tento týden se měla představit na generálce v australském Adelaide, kvůli zranění se však několik hodin před zápasem prvního kola proti Aljaksandře Sasnovičové musela odhlásit.

Vondroušová, která je momentálně sedmou nasazenou hráčkou pro Australian Open, se chtěla na úvodní grandslam sezony připravit na generálce v Adelaide. Kvůli zranění kyčle se však musela z akce na poslední chvíli odhlásit. Přesná povaha zranění není zatím známa, stejně jako v tuto chvíli není jisté, jestli zranění připraví světovou sedmičku o účast na melbournském grandslamu.

Čtyřiadvacetiletá Vondroušová začala tuto sezonu minulý týden na United Cupu, kde odehrála dva zápasy ve dvouhře a jeden ve smíšené čtyřhře. V singlu porazila Olgu Danilovičovou během zápasu se Srbskem a prohrála s Čchin-wen Čeng v duelu Čínou.

Úřadující wimbledonská šampionka chtěla na Australian Open prolomit své dosavadní čekání na výraznější úspěch. Na prvním grandslamu sezony doposud nedokázala postoupit do čtvrtfinále. Nejlepším jejím výsledkem z Melbourne je osmifinále v roce 2021.

Zda bude na Australian Open startovat, se rozhodne v nejbližších dnech.