Cenná výhra v Hongkongu! Pavlásek s Beharem odvrátili setboly a postoupili do semifinále

- Marek Bartošík

Kde loni skončili, tam letos pokračují. Adam Pavlásek s Arielem Beharem vítězí i v nové sezoně a na turnaji kategorie ATP 250 v Hongkongu jsou už v semifinále! Česko-uruguayský pár vyzrál v deblovém čtvrtfinále na rakouské duo Alexander Erler, Lucas Miedler 7:6(6), 6:3 a může se těšit na duel proti nasazeným dvojkám Marcelovi Arevalovi a Matemu Pavičovi.

Jak už bývá především v mužské čtyřhře zvykem, o osudu utkání rozhodovalo několik klíčových míčů. Pavlásek s Beharem odvrátili v prvním setu za stavu 4:5 při svém podání dva setboly a posléze zvládli napínavý tiebreak, ve kterém nejprve ztratili náskok 6:4.

Zatímco první set nenabídl ani jeden brejk, v tom druhém se Pavlásek a Behar radovali na returnu v šesté hře. Za stavu 5:2 měli při podání soupeřů tři mečboly v řadě, které ještě nevyužili. V poslední hře nejprve odvrátili dva brejkboly a poté proměnili čtvrtou šanci na ukončení zápasu.

Pavlásek s Beharem tak Rakušanům Erlerovi a Miedlerovi oplatili porážku z loňského antukového turnaje ATP v Kitzbühelu. V hongkongském semifinále narazí na turnajové dvojky Marcela Arevala ze Salvadoru a Chorvata Mateho Paviče.

Spolupráce Pavláska a Behara začala loni v květnu na velkém challengeru v Turíně. Od té doby zapsali 31 vítězství a 12 porážek, ovládli challengery v Prostějově a Bratislavě, zahráli si finále na turnaji ATP v Antverpách a také čtvrtfinále Wimbledonu.

Devětadvacetiletý Pavlásek je v aktuálním žebříčku čtyřhry na 56. místě, pouze dvě příčky za svým maximem. Díky postupu do semifinále v Hongkongu už tento týden obhájil i s rezervou body za loňský triumf na challengeru v Nonthaburi.

Bank of China Hong Kong Tennis Open (muži, HKG, 661 585 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále čtyřhry
Behar (URU), PAVLÁSEK – Erler, Miedler (oba AUT) 7:6(6), 6:3