Další den, další výhra. Nosková zvládla v Brisbane i třetí tříseťák a je ve čtvrtfinále

- Marek Bartošík

Linda Nosková (40.) podle očekávání zvládla osmifinále na pětistovce v Brisbane. Česká teenagerka tam porazila argentinskou kvalifikantku Juliu Rieraovou (137.) po dvou hodinách 6:1, 6:7(4) a 6:3. Nosková nevyužila ve druhé sadě náskok 3:0, podobné zaváhání už v rozhodujícím setu nepřipustila.

Po Tímee Babosové (192.) a Soraně Cirsteaové (26.) udolala Linda Nosková ve třech setech také členku druhé stovky žebříčku Juliu Rieraovou. Devatenáctiletá Češka byla od začátku utkání v Brisbane lepší, litovat může jen ztráty náskoku ve druhém setu.

Nosková získala hned v prvním gemu brejk, na returnu uspěla ještě v páté a sedmé hře. Sama v úvodní sadě nečelila ani jednomu brejkbolu. Ve druhém dějství odskočila do vedení 3:0, Rieraová se ale nevzdala a otočila na 4:3 s brejkem. Česká favoritka dokázala srovnat a zajistila si tiebreak, ve kterém však nezachytila začátek a ztrátu už nedohnala.

Světová čtyřicítka Nosková se z nevydařené koncovky rychle oklepala a ve třetím setu odskočila do vedení 3:0 se dvěma brejky. Ačkoliv ve čtvrtém gemu sama ztratila podání, zbylou výhodu si udržela až do konce. Duel uzavřela dalším úspěchem na returnu.

Čtvrtfinálovou soupeřkou talentované Češky bude Mirra Andrejevová (58.), která loni zaujala postupem do osmifinále Wimbledonu a třetího kola Roland Garros. Šestnáctiletá Andrejevová neztratila v Brisbane zatím ani set, ve třech zápasech povolila soupeřkám dohromady jen deset gemů.

Brisbane International (ženy, AUS, 1 736 763 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Julia Rieraová (ARG, 137.) – LINDA NOSKOVÁ (40.) 1:6, 7:6(4), 3:6