VIDEO: Stylový návrat krále! Nadal zazářil proti Thiemovi, zvládl i záludné prasátko

- Marek Bartošík

Rafael Nadal je zpět! Legendární Španěl se bezmála po roce, kdy léčil zraněnou kyčel, vrátil na tenisový okruh. Jeho prvním letošním turnajem je Brisbane International, kde na úvod porazil v souboji grandslamových šampionů Dominica Thiema 7:5 a 6:1. Především první set nabídl z obou stran velmi kvalitní úroveň, ve druhém dějství už dominoval jistější Nadal. Sedmatřicetiletý Španěl proměnil mečbol poté, co pohotově zareagoval na prasátko z rakety svého soupeře. „Je to pro mě emocionální a důležitý den,“ přiznal po postupu do osmifinále Nadal.

Hned v prvním utkání sezony se 22násobný grandslamový vítěz Rafael Nadal (672.) dočkal zajímavého testu. Na druhé straně kurtu stanul hvězdný Rakušan Dominic Thiem (98.), který je šampionem US Open 2020 a bývalou světovou trojkou.

Zkušení tenisté v prvním setu dlouho drželi vysokou úroveň hry a dominovali při svém podání, až v koncovce Nadal uspěl na returnu i díky hrubé chybě Thiema při setbolu. Druhá sada už byla od začátku jednoznačnou záležitostí pro španělského matadora, jenž ztratil jediný gem. Může se tak těšit na osmifinále proti Australanu Jasonovi Kublerovi (102.).